PROJEKT EU

Brođanima predstavljene mogućnosti EU obrazovnog programa Erasmus plus

Erasmus
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
14.03.2014.
u 22:19

Glavni ciljevi tog programa su poboljšanje vještina i zapošljivosti, te modernizacija obrazovanja, osposobljavanja i zapošljavanja mladih

Nedavno otvoreni ured Europe Direct Informacijski centar Slavonski Brod i slavonskobrodski Europski dom u amfiteatru Tehničke škole Brođanima su predstavili mogućnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja putem EU projekta "Erasmus plus 2014-2020". Glavni ciljevi tog programa su poboljšanje vještina i zapošljivosti, te modernizacija obrazovanja, osposobljavanja i zapošljavanja mladih. Program je započeo ove godine i trajat će sedam godina.

Zahvaljujući programu Erasmus plus više od 4 milijuna Europljana imat će priliku studirati, osposobljavati se, prikupljati radno iskustvo i volontirati u inozemstvu. O tome i o brojnim drugim mogućnostima strukovnog obrazovanja i osposobljavanja koje program nudi govorila je Ivana Krnjić, voditeljica Odjela za strukovno obrazovanje i osposobljavanje Agencije za mobilnost i EU programe, a svoja vlastita iskustava o europskim programima razmjene učenika i profesora koji su financirani sredstvima Unije sa sudionicima seminara podijelila je Mirjana Onukijević, ravnateljica Tehničke škole. Velik interes za upoznavanje s mogućnostima programa pokazalo je stotinjak, mahom mlađih sudionika, a predavanje je bilo namjenjeno svim aktivnim institucijama i pojedincima u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, ponajprije srednjim strukovnim školama, obrtničkim učilištima, pučkim otvorenim učilištima, ali i predstavnicima s tržišta rada.

U uvodnom dijelu seminara Europe Direct - Informacijski centar Slavonski Brod, kojeg sufinancira Europska unija i dio je mreže informacijskih centara, predstavila je voditeljica, prof. Božica Sedlić.

- Glavna nam je svrha informiranje europskih građana i promicanje građanskog sudjelovanja na lokalnoj i regionalnoj razini. EDIC su mjesta komunikacije svih institucija EU-a s javnošću i suradnje s drugim aktivnim partnerima u informiranju. Oni dopunjuju i podupiru rad predstavništava Europske komisije i informacijskih ureda Europskog parlamenta na lokalnoj i regionalnoj razini, pojasnila je Sedlić.

>> Dovodi Erasmus: U Velikoj Gorici studenti iz Češke, Poljske...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije