Bez intendanta

Grad traži sanaciju HNK Osijek, HDSSB proziva za izazivanje afere

HNK Osijek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
13.01.2014.
u 13:47

Kazalište je obezglavljeno od 10. prosinca, kada je istekao mandat Božidaru Šnajderu. Suvlasnici Grad i Županija ne mogu se složiti oko imena v.d. intendanta

Ne nazire se kraj krizi u osječkom HNK-u. Hitnu sjednicu Gradskog vijeća o izboru v.d. intendanta jučer su zatražili vijećnici HDSSB-a. Čelniku Vijeća Anti Đapiću udovoljavanje tom zahtjevu, kako sam kaže, "ne pada na pamet".

Treće ime

- Možemo razgovarati o tome jedino ako predlože neko treće ime za tu funkciju – poručio je Đapić.

Osječka kazališna kuća obezglavljena je od 10. prosinca, kada je istekao mandat Božidaru Šnajderu. Suvlasnici Grad i Županija ne mogu se složiti oko imena v.d. intendanta. Zaposlenici nisu još dobili ni plaću jer nema tko potpisati isplatu. Đapić je predložio da to učini Šnajder, koji je u banci još uvijek ovlašteni potpisnik, no "to neće značiti da je on v.d.". Protuzakonitim to smatraju u HDSSB-u, a drugu stranu prozivaju za izazivanje afere.

Nema ni pomoćnika

Osječki HNK, kako navodi Đapić, nema ni pravnika, kao ni pomoćnika intendanta pa se situacija u koju su zapali čini još bezizlaznijom.

- Šnajder je gotovo 20 godina bio pomoćnik intendanta. Kako to da, kada je sjeo na čelno mjesto, nije sebi imenovao pomoćnika? Naše je kazalište jedino u Hrvatskoj koje nema ni poslovnog ravnatelja – zapitao se Đapić. Ustvrdio je i kako "informacije pokazuju" da je broj uposlenih za Šnajderova mandata porastao čak deset posto.

Gradonačelnik Ivica Vrkić poslao je pismo predsjedniku Vlade RH i traži sanaciju HNK. Na reakciju Ureda državne uprave, ako se ne sazove sjednica Vijeća, računa, pak, HDSSB.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije