dodijeljene nagrade

Nagrađeni najbolji maturalni i završni radovi za proteklu školsku godinu

nagrade
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/8
07.07.2014.
u 22:22

U velikoj dvorani Županijske gospodarske komore održana je tradicionalna 21. dodjela nagrada ogranka Matice hrvatske Slavonski Brod za najbolje maturalne i završne radove u školskoj godini 2013. / 2014...

U velikoj dvorani Županijske gospodarske komore održana je tradicionalna 21. dodjela nagrada ogranka Matice hrvatske Slavonski Brod za najbolje maturalne i završne radove u školskoj godini 2013. / 2014. U natječaju je ukupno sudjelovalo 28 učenika iz 4 slavonskobrodske srednje škole s 28 maturalnih i završnih radova od kojih je prosudbena komisija odabrala petnaest najboljih, te jedan posebno pohvalila. Na večerašnjoj svečanosti predstavnici Matice hrvatske najuspješnijim maturantima uručili su vrijedne nagrade, a priznanja i zahvale dobili su mentori, škole i recenzenti.

- Nagradama i priznanjima želimo ukazati na vrijednost rada učenika i njihovih mentora i činjenicu da u našem gradu i državi postoje vrijedni i talentirani mladi ljudi koji će sutra biti vrsni stručnjaci i praktičari u svom zanimanju. Želimo im uspjeh na tom putu. Moram naglasiti da su se ove godine na natječaj prijavili učenici iz četiri srednje škole Ekonomsko-birotehničke, Obrtničke, SPŠ "Matije Antuna Reljkovića" i Industrijsko-obrtničke škole. Na žalost, iako je poziv poslan svim srednjim školama na natječaj nije pristigao niti jedan završni rad iz Medicinske i Tehničke škole - istaknuo je na svečanosti predsjednik ogranka Matice hrvatske Slavonski Brod mr. sc. Ivan Medved.

Nagrade za najbolje maturalne i završne radove dobili su: Robert Tolić za završni rad iz ratarstva, Tena Posavec iz biokemije s vježbama, Barbara Gelemanović iz poznavanja robe, Josip Kovačević iz poduzetništva, Đurđica Rukavina iz tehnologije frizerstva, Kristina Šitum iz tehnologije kozmetike, Ivan Filipović iz tehničkog crtanja, Antonio Imrešković iz tehnologije fotografiranja, Domagoj Delić iz automehatronike, Toni Malinar iz elektromehanike, Matija Galojlić iz alatničarstva, Josip Lucić iz vodoinstalacija, Alen Arelić iz plinoinstalacija, Ivan Pranjić iz instalacija grijanja i klimatizacije i Tomislav Rosi iz autolimarstva. Posebna pohvala dodijeljena je Antoniju Tomasu iz Industrijsko-obrtničke škole za maturalni rad iz elektromehanike pod nazivom "Primjena asinkronih motora kod mosnih dizalica", a priznanje i zahvala njegovom mentoru dipl. ing. elektrotehnike Đuri Vinkoviću.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije