primat će naknadu

U Županji zaposleno 19 mladih stručnjaka

28.12.2013.
u 09:46

Gradska uprava Županje zaposlila je 17 nedavno diplomiranih ekonomista i pravnika, a tvrtka Komunalac dvoje mladih stručnjaka ovog profila koji će se stručno usavršavati i za to primati naknadu od 1 600 kuna koje ne plaća poslodavac već Hrvatski zavod za zapošljavanje.

No, grad Županja gdje je zadnjih godina ovakvo usavršavanje prošlo preko 200 mladih nezaposlenih stručnjaka i tako odradilo pripravnički staž, najavio je od početka 2014. povećati naknadu na 2 300 kuna, jer kako je objasnio gradonačelnik Davor
Miličević, kroz zapošljavanje pripravnika te stipendiranje i kreditiranje studenata, Županja koja je među prvima prihvatila ovaj projekt HZZ-a, nastoji zadržati svoje mlade stručnjake.

Za sve zaposlene pripravnike, Grad snosi troškove polaganje državnih ispita. To je velika pomoć obzirom da je u županjskom kraju 6 000 nezaposlenih, a samo u Županji 1 600, a uz odrađen pripravnički staž postaju konkurentniji na tržištu rada. 

Komentara 1

Avatar gladnijura
gladnijura
10:40 28.12.2013.

Kakvi su to stručnjaci ako se moraju usavršavati? Zna li autor članka što je stručnjak?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije