jubilej

Vinkovačka televizija proslavila 20 godina postojanja

VTV
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/3
01.02.2014.
u 15:54

Lokalnu televiziju u Vinkovcima pokrenula je, danas nepostojeća Cibalia banka krajem 1993. godine

Vinkovačka televizija proslavila je danas 20. rođendan, predstavila novu direktoricu i novi logo. Na proslavi su nazočili brojni poslovni suradnici ove jedne od najstarijih i najgledanijih lokalnih televizija, sadašnji i bivši djelatnici, ali i vlasnici. Lokalnu televiziju u Vinkovcima pokrenula je, danas nepostojeća Cibalia banka krajem 1993. a prvim danom 1994. krenuo je program s nakanom, kako je tada objašnjeno, da se razbije informativna blokada istoka Hrvatske.

Prikazan je i kraći film o prvim danima VTV-a, emisijama koje su pokrenuli i najznačajnijim prilozima koje su radili ne samo za svoje gledatelje već i za druge televizije na nacionalnoj razini. Vinkovačka televizija je ostala upamćena i šire od Hrvatske kada je prije desetak godina za vrijeme snimanja priloga s ekološki svjesnim stanovnikom županjske Posavine koji skuplja otpad što ga vozači odbacuju uz cestu, i kada je iza njegovih leđa proletio automobil koji je izletio s ceste.

 - Sada ćemo morati prekinuti, rekao je i pohitao spašavati stradale iz automobila. Taj je snimak obišao svijet. Nova ravnateljica VTV-a, Jelena Brkić je rekla kako rade na novoj televizijskoj shemi, uvode nove emisije, namjeravaju povećati gledanost na cijeloj regiji, uložit će u marketing, a zaposlit će i nove djelatnike.

>> U Koprivnici ostaju tri, u Krapini tek dva HRT-ova dopisnika

Komentara 1

RP
ruzni patak
09:11 02.02.2014.

ok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije