Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE KUPA

ANKETA Dinamo i Rijeka bore se za Rabuzinovo sunce. Tko će pobijediti?

Zagreb: GNK Dinamo i HNK Rijeka sastali se u 24. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
15.05.2024.
u 10:41

"Očekujem da se ništa neće riješiti sutra. Rijeka igra fantastičnu sezonu, tražit će priliku da ostvari dobar rezultat uoči uzvrata. Mi želimo uživati u nogometu jer smo glavni cilj ostvarili", rekao je Sergej Jakirović najavljujući finalni susret s Rijekom

Dinamo i Rijeka u srijedu na Maksimiru od 19.00 sati igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa. Promjenama pravila koje je HNS usvojio uoči ove sezone promijenjen je format natjecanja. U finalu će se igrati dvije utakmice, a pobjednik će biti odlučen ukupnim rezultatom. Povrh toga, gol u gostima vrijedi duplo. Treneri i igrači Dinama i Rijeke nisu iskazali osobit entuzijazam u vezi novoga formata, no obje momčadi nadaju se osvojiti posljednji trofej sezone.

Dinamo je svoju započeo osvajanjem Superkupa, no uslijedili su dugi, teški mjeseci zaostajanja u ligaškom poretku. Rijeci osvajanje Rabuzinovog sunca znači utješnu nagradu nakon što su izgubili naslov prvaka u HNL-u. Ukoliko ga osvoji Dinamo, bit će to prvi put da su plavi osvojili dvostruku krunu i igrali proljeće u Europi. Dosadašnji su ogledi dvaju najboljih momčadi bili izrazito kompetitivni, stoga vas pitamo: Tko će slaviti u finalu Kupa?

Aktualna sezona bila je jedna od neizvjesnijih u hrvatskome nogometu. Izvrsno ju je započeo Hajduk koji je slavio u derbijima i pokrenuo golemu euforiju u Splitu, a sve je kulminiralo nizom od sedam pobjeda i zatvaranjem prvoga dijela sezone na čelu poretka. Nešto lošije otvaranje proljetnog dijela dovelo je do poraza od Lokomotive na Poljudu, a zatim i dvije uzastopne pobjede Dinama u srcu Dalmacije. Hajduk se nakon toga raspao, porazila ih je i Rijeka, a čitava se priča završila odlaskom trenera Mislava Karoglana i predsjednika Lukše Jakobušića.

Rijeka je suvereno zavladala prvim mjestom na prvenstvenoj ljestvici, no Dinamo ih je pratio u stopu. Obje momčadi nizale su pobjede, ali Dinamova potrošnja bila je veća obzirom da su u Konferencijskoj ligi dogurali sve do osmine finala. Tamo su poraženi od PAOK-a, što je oslobodilo više vremena za domaće utakmice. Učinak je odmah bio vidljiv, Dinamo je igrao sve bolje, gotovo nezaustavljiv za domaće konkurente.

VIDEO Sergej Jakirović o utakmici između Dinama i Rijeke

Prijelomni trenutak u prvenstvu zasluga je drugog zagrebačkog kluba, uvijek opasne Lokomotive. Lokosi su srušili Rijeku (3:1), a Dinamo se nakon više od 30 kola uspio domoći prvoga mjesta. Nakon toga, momčadi su igrale derbi na Rujevici. Usprkos inicijalnom vodstvu Rijeke pogotkom Marka Pjace, Dinamo je majstorijom Brune Petkovića i izvrsnom završnicom Arbera Hoxhe uzeo tri boda i zadao težak udarac Rijeci. Koliko je bio težak vidjelo se u 34. kolu kada je dotad nepobjediva Rijeka izgubila na gostovanju kod Varaždina, a Dinamo je nedostižnu bodovnu prednost dosegao pobjedom protiv Osijeka (1:0).

"Izgubili smo utakmicu u kojoj smo bili bolji. Lakše bi mi bilo da su nas nadigrali i da smo uz čestitke na pobjedi mogli reći: ‘Svaka čast, bolje ste odigrali’. Ovako što?! Nije ovo klizanje pa da živimo od umjetničkog dojma", rekao je Željko Sopić o utakmici s Dinamom. U Varaždinu je Rijeka izgledala gotovo neprepoznatljivo pa preostaje vidjeti u kojem će izdanju stići na Maksimiru.

"Očekujem da se ništa neće riješiti sutra. Rijeka igra fantastičnu sezonu, tražit će priliku da ostvari dobar rezultat uoči uzvrata. Mi želimo uživati u nogometu jer smo glavni cilj ostvarili. Ako uspijemo osvojiti i Kup, bit ćemo presretni da bude dupla kruna", rekao je Sergej Jakirović kojem je osvajanjem naslova u HNL-u s leđa pao težak teret.

GALERIJA Dinamo je potvrdio naslov prvaka! Ademi zabio za veliko slavlje na Maksimiru

Zagreb: GNK Dinamo i HNK Rijeka sastali se u 24. kolu SuperSport HNL-a
1/62

 

Komentara 1

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
14:01 15.05.2024.

rijecka ekipa je slobodnom padu...dinamo kontra. samo cudo moze spasiti rijeku. predlazem dinamu danas igrati ako treba i na 0...jer gol u gostim se racuna. a onda na kantridi sve rijesiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije