Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNANJE Naš virtuoz prvo ime Svjetskog prvenstva u Njemačkoj

Balić rukometni kralj

Priznanje Baliću, ali i Hrvatskoj
import
04.02.2007.
u 20:47

Ivano Balić drugi put za redom na svjetskim prvenstvima proglašen je za najboljeg igrača. Bio je najbolji prije dvije godine u Tunisu i sada u Njemačkoj. Zanimljivo je da 2003. godine, kada je Hrvatska bila svjetski prvak, nije bio proglašen za najboljega.

Uz to što je dvaput proglašen za MVP svjetskog prvenstva bio je izabran i za najboljeg igrača na posljednja dva europska prvenstva.

- Sad kad je četvrti put uzastopce na velikim natjecanjima proglašen za najboljeg igrača možda će u Hrvatskoj biti proglašen za najboljeg sportaša - rekao je Željko Kavran, predsjednik HRS-a koji je preuzeo zastavu domaćina sljedećeg svjetskog prvenstva. Ivano je s ostalim reprezentativcima još u subotu napustio Njemačku i ovih nekoliko dana će se odmarati u Splitu.

- Drago mi je zbog još jednog priznanja. Triput sam dobio i sat kao najbolji igrač utakmice, a da bi cijela priča bila jedna lijepa bajka nedostajala je samo medalja. No, s devet pobjeda i samo jednim porazom moramo biti ponosni. Nažalost, taj jedan loš dan u četvrtfinalu preskupo nas je koštao - rekao je Ivano. Izabrana je i sedmorka prvenstva - All star momčad. Izbor je bio prilično čudan. Evo kako je netko izabrao: Fritz (vratar), Kokšarov (lijevo krilo), Jurašik (desno krilo), Knudsen (kružni), Karabatić (lijevi vanjski), M. Lijewski (desni vanjski) i Kraus (srednji).

- Knudsen najbolji kružni? Valjda samo zato što je Danska uzela broncu. Krause najbolji srednji? To je uvreda za nas rukometaše. Pa valjda je MVP prvenstva, Balić i najbolji srednji - komentirao je Bruno Martini, nekadašnji sjajni vratar francuske reprezentacije, danas novinar.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije