Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki transfer

Bayern ruši svoj rekord, za 100 milijuna € iz Tottenhama stiže Harry Kane

FILE PHOTO: Premier League - Tottenham Hotspur v Manchester City
Foto: David Klein/REUTERS
1/4
11.08.2023.
u 08:00

Nagađalo se da će Lovro Majer iz Rennesa otići k Niki Kovaču u Wolfsburg, no sad je bliži Eintracht Frankfurtu. Vidjet ćemo hoće li stići i kolika će biti ponuda Eintrachta te hoće li se bivši veznjak Dinama priključiti svom nekadašnjem suigraču Kristijanu Jakiću

Na pomolu je veliki transfer, engleski mediji tvrde da engleski reprezentativac i napadač Tottenhama Harry Kane odlazi u Bayer za odštetu od sto milijuna eura. Ogroman je to novac za ovog sjajnog igrača kad se zna da mu za godinu dana istječe ugovor s engleskim klubom.

Stoga ponudu od sto milijuna eura za svog kapetana Tottenham nije mogao odbiti, to prije jer je i sam Kane nedavno svom klubu rekao da želi ići u Bayern, a u slučaju da je ostao, za godinu dana mogao bi besplatno otići. Kane je za Tottenham odigrao 435 utakmica i postigao 280 pogodaka uz 64 asistencije. Kane je izdanak nogometne škole Tottenhama, iz kojeg je odlazi na posudbe u Norwich, Leicester, Leyton Orient i Millwall. U dresu engleske reprezentacije upisao je 84 nastupa te u njima postigao 58 pogodaka i 18 puta asistirao.

GALERIJA Hajduk i PAOK bez pogodaka na Poljudu

FILE PHOTO: Premier League - Tottenham Hotspur v Manchester City
1/36

Gareth Bale ispred Kanea

Ovo je drugi najveći izlazni transfer koji je ostvario Tottenham (rekord i dalje drži Gareth Bale koji je za 101 milijun eura 2013. prešao u Real Madrid), a najveći je ulazni transfer Bayerna u klupskoj povijesti. Nikad nisu toliko novca potrošili na jednog igrača, najveća investicija (80 milijuna eura) bilo im je dovođenje Lucasa Hernándeza iz madridskog Atlética. Doduše, još treba pričekati da se ugovor potpiše iako vjerujemo da je Harry Kane sve dogovorio s Bayernom kad je od Tottenhama tražio da ga pusti u njemačkog giganta.

Kaneu se osvajaju trofeji, a to je još kako izgledno s Bayernom (ima zadnjih 11 naslova prvaka), dok Bayernu treba pravi napadač kojeg nema otkako je otišao Robert Lewandowski. Zna se kakav je Kane strijelac, dovoljno je pogledati prošlu sezonu u kojoj je u 38 utakmica u elitnoj engleskoj ligi postigao 30 pogodaka, a kako Bayernov trener Thomas Tuchel ima veliki ugled u Engleskoj, sigurno je bio dodatni razlog za Kaneovu odluku, uz to što želi osvajati trofeje.

VEZANI ČLANCI:

Rennes odbio 20 milijuna

Put Njemačke mogao bi i jedan naš reprezentativac, doduše ne s Kaneom u Bayern. Naime, Lovru Majera navodno želi Eintracht Frankfurt. Dosad se pisalo da je jako blizu prelasku u Wolfsburg koji vodi naš Niko Kovač uz asistenciju brata Roberta. Rennes je prvo želio prodati Majera, ali onda je trener Genesio rekao da ga treba. Majer je, tvrde, svoje uvjete s Wolfsburgom dogovorio, ali Rennes odbio sve tri dosadašnje ponude, od kojih je posljednja iznosila 20 milijuna eura.

Vidjet ćemo hoće li stići i kolika će biti ponuda Eintrachta te hoće li se bivši veznjak Dinama priključiti svom nekadašnjem suigraču Kristijanu Jakiću, koji je, kao i Hrvoje Smolčić, u Eintrachtu. Wolfsburg i Eintracht su klubovi podjednake snage, momčad iz Frankfurta prošle je sezone bila bod ispred Kovača i ušla u play-off Konferencijske lige, a Wolfsburg je na kraju ostao bez Europe.

VIDEO Torcida tijekom utakmice: 'Ajmo bijeli, gazite grobare'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije