Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMIROVIO SE S 29

Bio je sportska legenda pa potpuno okrenuo život. Danas se bavi rastućim biznisom

Njemačka - Brazil
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/10
24.03.2024.
u 18:28

Schürrle se po završetku igračke karijere popeo na slovenski Triglav, talijanski Gran Paradiso, švicarski Dufourspitze, francuski Mont Blanc, njemački Zugspitze. Uz penjanje, često je viđen sudionik maratonima

Usprkos bogatoj klupskoj karijeri, vjerojatno najveći trenutak igračkog puta njemačkog nogometaša Andrea Schürrlea vjerojatno je bio onaj u Brazilu 13. srpnja 2014. Tada je ušao u utakmicu finala Svjetskog prvenstva protiv Argentine i u 113. minuti utakmice poslao sjajnu loptu Mariju Götzeu. Veznjak je svladao protivničkog vratara i zabio za slavlje Nijemaca.

Također, bio je jedan od arhitekata vjerojatno najbolnijeg poraza u povijesti brazilskog nogometa kada je šokiranim protivnicima zabio pogotke u 69. i 79. minuti susreta. Od tada je prošlo gotovo deset godina, a Schürrle se umirovio još 2020., s tek 29 godina, te potpuno promijenio životni stil.

VIDEO 'Vatreni' na opuštenom turniru u Egiptu: Dalić uoči Eura želi riješiti još ove dileme

Seniorsku je karijeru započeo 2009. u Mainzu i brzo postao poznat kao perspektivan mladi talent. U dvije je godine nastupio 68 puta i zabio 20 golova. Potom je otišao u Bayer Leverkusen. Tamo je igrao još bolje, uz 39 golova u 83 utakmice. Dvije godine poslije otišao je u londonskog velikana Chelsea te samo nastavio zabijati.

Osvajanje titule prvaka Engleske u sezoni 2014/15. nije dočekao na Stamford Bridgeu. U veljači 2015. prodan je Wolfsburgu. Već je iduće godine uslijedio transfer u Borussiju Dortmund, a velik je dio tog perioda proveo na posudbama u Fulhamu i moskovskom Spartaku.

GALERIJA Povijesni dan za Dinamo: Tisuće navijača pozdravile Zajeca kao novog predsjednika

Njemačka - Brazil
1/26

Po svome se povratku iz Rusije odlučio za velik preokret. U srpnju 2020. odlučio je objesiti kopačke o klin. Bilo mu je tek 29 godina, a odluka je šokirala mnoge. Objasnio je kako više ne uživa u životu nogometaša: "Odluka je sazrijevala kroz dulji period. Više mi ne trebaju aplauzi. Dna su potonula još niže, a svijetlih točaka je sve manje."

Po svome odlasku iz profesionalnog nogometa rekao je kako se veseli "svim predivnim mogućnostima koje mu dolaze ususret". Jedna od tih bila je poslovna karijera u suradnji s bivšim suigračem, Götzeom. U prosincu 2020. godine glasnogovornik Sanity Grupe otkrio je za Bild kako je dvojac zainteresiran za ulaganje u njihov projekt uzgoja medicinke marihuane. Uz to ulaže u video igru Sorare i lanac pizzerija Happy Slice. Prema Bildu, do 2023. uložio je u čak 40 kompanija širom svijeta. 

VEZANI ČLANCI:

Kada se ne bavi poslovnim brigama, očigledno uživa u ekstremnijim sportskim pothvatima. Tako se 2023. popeo na planinu bez majice po temperaturama i do 19 stupnjeva ispod ništice. Iskustvo je opisao kao najvećih mentalni i fizički izazov svog života. Međutim, očito mu se svidjelo obzirom da je viđen kako se penje na najviši vrh Njemačke, Zugspitze, u 2.00 ujutro u kratkim hlačama i cipelama bez majice. 

Potom se popeo i na slovenski Triglav, talijanski Gran Paradiso, švicarski Dufourspitze te francuski Mont Blanc. Uz penjanje, često je viđen sudionik maratonima. Sudjelovao je u maratonu u Barceloni te talijanskom Chianti maratonu. 

VIDEO Joe Šimunić prvi put o uspomenama iz djetinjstva, najtežim trenucima karijere, a nije štedio ni suce

Komentara 1

KO
Konan
19:59 24.03.2024.

Svaka cast..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije