Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Brighton dominirao protiv West Hama, ali stigao tek do boda

Premier League - West Ham United v Manchester United
HANNAH MCKAY/REUTERS
02.01.2024.
u 23:00

Gosti su bili konkretnija momčad uputivši ukupno 22 udarca prema suparničkim vratima, dok su igrači West Hama imali tek šest pokušaja od kojih su samo dva išla unutar okvira gola.

Nogometaši West Ham Uniteda i Brightona ostali su bez pogodaka u posljednjoj utakmici 20. kola engleske Premier lige, koja je odigrana u utorak na Olimpijskom stadionu u Londonu.

Gosti su bili konkretnija momčad uputivši ukupno 22 udarca prema suparničkim vratima, dok su igrači West Hama imali tek šest pokušaja od kojih su samo dva išla unutar okvira gola.

West Ham je s 34 boda ostao na šestom mjestu, a Brighton je s 31 bodom skočio na sedmu poziciju.

U vodstvu je Liverpool s 45 bodova, tri više od drugoplasirane Aston Ville. Po 40 bodova imaju Manchester City i Arsenal, ali aktualni prvaci imaju utakmicu manje. Tottenham je na petom mjestu s 39 bodova.

Elitni engleski klubovi će nakon intenzivnog tempa tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana imati kratki predah od prvenstvenih obveza, jer će prve utakmice 21. kola biti odigrane 13. siječnja.

No, već od četvrtka kreću utakmice 3. kruga FA kupa, a za tjedan dana će biti odigrani i polufinalni dvoboji Liga kupa (Carabao).

Real Sociedad i Alaves remizirali

U drugoj utakmici 19. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Sociedad je pred svojim navijačima odigrao 1-1 protiv Alavesa.

Domaća momčad je u 36. minuti ostala s igračem manje, jer je izravan crveni karton dobio vratar Alejandro Remiro zbog igranja rukom izvan kaznenog prostora.

Gosti su brojčanu prednost iskoristili u 76. minuti, kad je Luis Rioja bio precizan iz kaznenog udarca. Alaves je do šeste minute dodatka imao tri boda, da bi Martin Zubimendi pogodio za konačnih 1-1 i donio Real Sociedadu jedan bod.

Baskijska momčad je s 32 boda ostala šestoj poziciji, dok je Alaves sa 17 bodova privremeno preskočio Sevillu i došao na 15. mjesto.

U malom madridskom derbiju Rayo Vallecano je kao gost svladao Getafe s 2-0. Zapravo su obje momčadi bile na "gostujućem terenu", jer je Getafe zbog kazne morao "zatvoriti" svoj Coliseum za jednu službenu utakmicu pa je domaćin bio na stadionu Metropolitano, gdje svoje domaće utakmice igra madridski Atletico.

Rayo Vallecano je prekinuo niz od četiri utakmice bez pogotka i pobjede, zahvaljujući golovima Sergija Camella iz prve minute sučevog dodatka u prvom poluvremenu te druge minute drugog dijela.

Getafe je, osim bodova, izgubio i trojicu igrača za najmanje jednu sljedeću utakmicu, jer je Juan Latasa u 40. minuti isključen zbog dva žuta kartona, Mason Greenwood je u 50. minuti dobio izravan crveni karton zbog vrijeđanja glavnog suca, a Damian Suarez je u 70. minuti, nakon što je prethodno dobio žuti karton i bio zamijenjen, zaradio i crveni karton zbog nesportskog ponašanja.

Rayo Vallecano je došao do pete prvenstvene pobjede, ali je s 23 boda i dalje na 11. poziciji. Getafe je s 26 bodova na osmom mjestu. Vodeći Real Madrid i Girona imaju po 45 bodova, a slijede ih Atletico Madrid i Barcelona sa po 38 bodova.

Standings provided by Sofascore
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije