Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ VELIKE DILEME

Poznati domaćini Eura 2028. i 2032.: Dio turnira igrat će se i u Italiji

UEFA Euro 2028 and Euro 2032 Announcement - UEFA Headquarters
Foto: Mike Egerton/PRESS ASSOCIATION
1/10
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.10.2023.
u 12:43

Iz Engleskog nogometnog saveza su već i prije te najave poručili da će njihova reprezentacija sudjelovati u kvalifikacijama, kako bi momčad ostala u natjecateljskom ritmu. Isto vrijedi i za reprezentacije Škotske, Walesa, Republike Irske i Sjeverne Irske

Zajednička kandidatura Velike Britanije i Republike Irske za domaćinstvo Europskog prvenstva za nogometaše 2028.u utorak je dobila službenu potvrdu nakon prezentacije pred Izvršnim odborom Udruge europskih nogometnih saveza, piše BBC.

Britansko-irska ponuda ostala je bez konkurencije nakon što se Turska odlučila pridružiti Italiji kao kandidat za sudomaćina Eura 2032. godine. Njihova zajednička kandidatura također je potvrđena.

GALERIJA Europsko prvenstvo 2028. igrat će se na deset predivnih stadiona diljem Britanskog otočja

UEFA Euro 2028 and Euro 2032 Announcement - UEFA Headquarters
1/10

Utakmice na Euru 2028. trebale bi biti igrane na deset stadiona, od kojih je šest u Engleskoj, a po jedan u Sjevernoj Irskoj, Republici Irskoj, Škotskoj i Walesu. Od šest engleskih stadiona dva su u Londonu, Wembley i Tottenham Hotspur stadion, a na popisu su još St. James' Park u Newcastleu, stadion Etihad u Manchesteru, Villa Park u Birminghamu i novoizgrađeni Evertonov stadion na Bramley-Moore Docku u Liverpoolu. Preostala četiri stadiona su Casement Park u Belfastu, Aviva u Dublinu, Hampden Park u Glasgowu i stadion Principality u Cardiffu.

VEZANI ČLANCI:

Nijednoj od pet reprezentacija domaćina nije zajamčen nastup na završnom turniru. Sve će sudjelovati u kvalifikacijama, a Uefa će ostaviti dva rezervirana mjesta, ako bi se dogodilo da se neka od pet reprezentacija ne uspije plasirati na završni turnir. Iz Engleskog nogometnog saveza su već i prije te najave poručili da će njihova reprezentacija sudjelovati u kvalifikacijama, kako bi momčad ostala u natjecateljskom ritmu.

Prema procjeni vodećih ljudi britansko-irske kandidature domaćini Eura 2028. bi od tog turnira trebali imati oko tri milijarde eura izravne ekonomske koristi.

VIDEO Trening hrvatske nogometne reprezentacije na Maksimiru!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije