Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOMISLAV BUTINA Dinamov vratar vjeruje u pobjedu nad Spartakom

Butina: Nemamo lidera, ali možemo ući u anale

22.11.2008.
u 19:56

S nekoliko je sjajnih obrana na Kantridi Dinamov vratar Tomislav Butina pokazao da je teška ozljeda prošlost i da će biti čvrsta karika plavih. Iako su se Zagrepčani praznih ruku vratili s Kvarnera, Butina naglašava:

– Nije me toliko pogodio taj poraz, više sam bio uzdrman i razočaran nakon remija u Vinkovcima. S Rijekom smo odigrali dobru utakmicu, na početku je, istina, sve otišlo u pogrešnom smjeru kad smo ostali s igračem manje. Ali, pokazali smo da možemo, nismo bili lošiji ni s deset igrača, naprotiv. Za razliku od bljedila u Vinkovcima, kad smo doista bili neprepoznatljivi, nikakvi, to me jako uzrujalo – kaže Butina.

Stalno osciliramo
Nekako se uvijek vraćamo na priču o – pristupu! Zašto?

– Ne znam ni sam! Tu bi riječ jednostavno trebalo izbrisati iz rječnika, pristup uvijek mora biti maksimalan. Može se igrati bolje ili lošije, ali u svakoj utakmici moramo dati sve od sebe.

U nedjelju dolazi Zadar, ali dojam je da ste svi već okrenuti prema utakmici sa Spartakom?

– Točno je. Naravno da Zadrane ne smijemo podcijeniti i te bodove moramo upisati, no utakmica sa Spartakom odredit će mnogo toga. To je velika, velika utakmica i nakon nje više ništa neće biti isto. Rezultat će odrediti mnogo toga, pobijedimo li, sve će biti znatno ljepše za klub, za nas igrače. Zlatnim bismo slovima bili upisani u klupske almanahe, kao generacija koja je nakon 39 godina napokon dočekala proljeće u Europi.

Dojam je da je situacija slična kao uoči praškog dvoboja sa Spartom. I onda se izgubilo u Koprivnici...

– Stalno osciliramo, naša krivulja ide gore-dolje! Nikako ne možemo spojiti četiri, pet dobrih utakmica u kontinuitetu. Protiv Spartaka moramo biti još bolji nego sa Spartom, jer su Rusi, čini mi se, ipak bolja momčad. Vjerujem da ćemo biti pravi! U jednoj utakmici, posebno doma, pred našim navijačima, možemo igrati iznad naših trenutačnih mogućnosti i pobijediti bilo koga! U Maksimiru nikome neću priznati da je bolji od mene, pa makar došla i reprezentacija svijeta.

Svi za maksimum
Zdravko Mamić je napomenuo da ova momčad nema lidera kakav je bio Goran Jurić, koji bi povukao momčad?

– Nisam sklon usporedbama, svaka generacija ima svoje ljude. Istina je, nema Goce, koji je bio iznimno pozitivan, ali utakmicu mora dobiti momčad, ne pojedinac. Svi, baš svih 11 igrača mora biti na visokoj razini. Ne smije se sa Spartakom dogoditi da imamo pet prosječnih, tri slaba...

Na Spartakovim vratima bit će vaš bivši reprezentativni kolega Pletikosa. Hoće li vratari odlučivati?

– Ponavljam, presudit će momčad. Pobijedit će ona koja će imati manje loših pojedinaca.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije