Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FURY I USIK

Čeka nas boksački meč stoljeća! Evo gdje i kako danas gledati povijesni okršaj

Tyson Fury v Oleksandr Usyk - Weigh In - Friday May 17th
Nick Potts/PRESS ASSOCIATION
18.05.2024.
u 08:17

Početak priredbe predviđen je za 18 sati po hrvatskom vremenu, a okršaj Furyja i Usika najavljen je točno u ponoć. S obzirom na to kako to inače ide, ne treba iznenaditi ako povijesni meč krene i nešto kasnije, poslije ponoći

Boks će nakon 25 godina u subotu navečer dobiti apsolutnog prvaka teške kategorije nakon ishoda borbe u Rijadu između Britanca Tysona Furyja i Ukrajinca Oleksandra Usika.

S jedne strane, Britanac drži WBC naslov u teškoj kategoriji od 2020. i druge od svoje tri epske borbe protiv Deontaya Wildera, dok Ukrajinac ima WBA, WBO i IBF pojas otkako je 2021. skinuo s trona Britanca Anthonyja Joshuu.

Pobjednik će postati prvi neprikosnoveni ondosno jedini prvak u teškoj kategoriji nakon Lennoxa Lewisa, okrunjenog 1999. u Las Vegasu. Te godine, jedanaest godina nakon svog olimpijskog naslova u Seulu, Lewis je stigao do naslova pobijedivši na bodove protiv Evandera Holyfielda. Čak 25 godina kasnije u Saudijskoj Arabiji u Rijadu, koji je postao svjetska prijestolnica boksa, održat će se prestižan dvoboj.

VIDEO Španjolci otkrivaju budućnost Luke Modrića

Fury, 35-godišnji dvometraš, imao je neugodnu epizodu u pobjedi protiv MMA borca ​​Francisa Ngannoua u listopadu, ali od tada je skinuo višak kilograma i ima najbolju tjelesnu građu u životu.

S 37 godina, Usik, bivši apsolutni prvak u poluteškoj kategorije, također olimpijski pobjednik 2012., niži je od Britanca 15 centimetara, ali je već trijumfirao nad višim protivnicima, osobito dva puta protiv impozantnog Anthonyja Joshue.

O ishodu meča se u svakom slučaju raspravlja, jedni naginju "Gipsy Kingu" Furyju, visokom i lukavom boksaču koji je nevjerojatno kvalitetan u izbjegavanju suparničkih udaraca, drugi Usiku, sposobnom da se osloni na svoju iznimnu brzinu ruku i nogu. Boksači su prije dvoboja imali neporažen učinak: 34 pobjede i jedan remi za Furyja, u usporedbi s 21 pobjedom u isto toliko mečeva za Usika.

VEZANI ČLANCI:

Vlasnik prava je platforma DAZN pa tako prijenosa na televizijskim kanalima u Hrvatskoj neće biti, no ni na drugim televizijskim kanalima diljem svijeta. Prijenos možete gledati na DAZN-ovoj platformi, a za to će vam trebati pretplata u iznosu od 9.99 eura te kupnja PPV prijenosa meča (19.99 eura). Ukupno se tako za prijenos mora izdvojiti 29.98 eura.

Početak priredbe predviđen je za 18 sati po hrvatskom vremenu, a okršaj Furyja i Usika najavljen je točno u ponoć. Ipak, s obzirom na to kako to inače ide, ne treba iznenaditi ako povijesni meč krene i nešto kasnije, poslije ponoći.

Komentara 2

MA
madmaximo
09:15 18.05.2024.

Ispuhat ću se danas na Formuli 1, pa ću i zaboravit da se ovi mlate danas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije