Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U JAPANSKIM MEDIJIMA

Dinamo će Kaneka otkupiti tijekom zime? Na Maksimir već stižu ponude iz Bundeslige

Dinamo i Rudeš sastali se u 18. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
28.12.2023.
u 09:06

Kada je Takuro Kaneko dovršio proces prilagodbe na novu okolinu i momčad, zablistao je u plavome dresu. To je značilo i otvaranje pitanja otkupa njegovog ugovora vrijednog 1.1 milijun eura

Japanac Takuro Kaneko je tijekom jesenskog dijela sezone postao miljenik maksimirskih tribina. Navijači su to pokazali nadjenuvši mu simpatični nadimak, 'Šuriken iz Saitame'. Kaneko je sjajno izgledao, osobito pri kraju polusezone u europskim i domaćim ogledima. Dapače, u derbiju kojim je zatvorena, bio je jedan od rijetkih igrača koji su nešto pokazali na terenu.

Kada je tek stigao u Dinamo, trebalo mu je vremena da se prilagodi na okolinu i momčad. Kada je taj proces dovršen, vidjelo se zbog čega su ga 'plavi' doveli. Na svojoj strani zadaje mnogo problema svim braničima kojima je zadatak čuvati ga i trenutno je vjerojatno najbolji krilni igrač lige.

GALERIJA Dinamo i Hajduk bez pogodaka na Maksimiru! VAR poništio gol Dinama

Dinamo i Rudeš sastali se u 18. kolu SuperSport HNL-a
1/50

Međutim, kada je Japanac zablistao, u zraku se pojavilo i jedno veliko pitanje. Ono otkupa njegovog ugovora od japanskog Sappora. Kaneko je na Maksimir stigao ljetos, na posudbu od godinu dana vrijednu 400 tisuća eura. Cijena njegovog otkupa je 1.1 milijun eura. Japanac je pred polusezone rekao da njegov agent zna više o tome što se događa s ugovorom, no strani mediji sada pišu kako bi otkup mogao doći već tijekom zimskoga roka.

VEZANI ČLANCI:

Kako piše tamošnji Goal, Dinamo želi da  Japanac i prije ljeta ima čvrst ugovor, što bi omogućilo preprodaju u slučaju prave ponude. Navode i kako već postoji ponuda bundesligaša Freiburga gdje već igra jedan njemački krilni napadač, Ritsu Doan (25). Klub iz Badena je navodno spreman ponuditi šest milijuna fiksne odštete i dva milijuna u bonusa.

VIDEO Kramarić nakon osam godina odlazi iz Hoffenheima, njegov menadžer sve otkrio

Komentara 2

BS
Blue Sauron
09:13 28.12.2023.

Dinamo MORA otkupiti već sada ugovor Kaneka i za 1-2 godine prodat će ga za 15-20 mil.eura

EJ
ejStef
09:41 28.12.2023.

Da li je Kaneko baš tako dobar, naravno da nije, no da li se može dobiti nešto bolje za 1,1 mil? Ako pogledamo da su Bernauera platili 1,2 mil. onda je Kaneko premija... Ne vidim da je protiv Hajduka bio nešto uspješan. Sudac je namjerno "pustio" grublju igru igrača Hajduka i onda je Kaneko, kao i ostatak Dinama bio neutraliziran. Čak je i Petković šiznuo koliko su ga tukli, a sudac se pravio slijep... Uglavnom, Dinamo nasušno treba prava pojačanja, koja će odmah upasti u prvu ekipu, treba sada dovesti i prave igrače koji će zamijeniti igrače koji sigurno odlaze na ljeto, a uprava se dokazala kao nesposobna, tako da ništa ne izgleda dobro... Puno se pričalo i tokom ljetnog prijelaznog roka, no jako malo i jako loše se napravilo, nekako miriši da će sada biti isto. Prodat će Baturinu, a neće dovesti nikoga tko bi činio razliku... Foteljaši bez pokrića, na silu došli do fotelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije