Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI POSLJEDNJE UTAKMICE

Duvnjak: 'Žao mi je zbog utakmice s Austrijom. Tada su pali moral i samopouzdanje'

Koeln: Susret Hrvatske i Islanda na Europskom prvenstvu u rukometu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
24.01.2024.
u 18:48

"Mlada ekipa, definitivno imaju veliku pomoć publike, nosi ih euforija. Naravno da ćemo dati sve od sebe na terenu kako bismo pobijedili Njemačku, ali iskreno mislim da će biti jako teška utakmica", rekao je Domagoj Duvnjak prije posljednje utakmice Europskog prvenstva

Hrvatska rukometna reprezentacija će se u svojoj posljednjoj utakmici na Europskom prvenstvu suočiti s domaćinima Njemačkom. Porazom od Islanda (30:35) ostali su bez mogućnosti za plasman u polufinale ili borbu za peto mjesto. Hrvatska je osigurala svoje mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre pobjedom Islanda nad Austrijom. Uoči utakmice, Domagoj Duvnjak je dao izjavu za HRT.

"Teško prvenstvo, nismo se ovome nadali. Krenuli smo jako dobro u prvenstvo, ali nažalost imamo tri poraza zaredom i jako tešku utakmicu protiv Njemačke. Mi smo sportaši, naravno da ćemo dati sve od sebe na terenu kako bismo pobijedili u toj utakmici. Sigurno da će nam dodatan motiv biti 20 tisuća protivničkih navijača, ali iskreno mislim da će biti jako teška utakmica. Nismo u naletu, malo nam je samopouzdanje poljuljano, ali ono što imamo u glavi je da je to zadnja utakmica, i nadam se da ćemo se oprostiti s jednom dobrom utakmicom", započeo je Duvnjak pa se osvrnuo na protivničke igrače:

GALERIJA Hrvatska porazom od Islanda (30:35) definitivno ostala bez polufinala EP-a

Koeln: Susret Hrvatske i Islanda na Europskom prvenstvu u rukometu
1/10

"Andreas Wolff fenomenalno brani cijeli turnir, Thomas Knorr je igrač koji drži sve pod kontrolom, a ja bih izdvojio i Juliana Köstera na lijevom vanjskom koji igra fenomenalan turnir s 23 godine, kapetan Gummersbacha, mene je oduševio, ne samo na ovom turniru nego cijelu sezonu. Mlada ekipa, definitivno imaju veliku pomoć publike, nosi ih euforija, 6-0 standardna obrana, 'tarapana', udaranje i ono što ih krasi je da trče nevjerojatno u polukontru i kontru i na to ćemo definitivno morati pripaziti."

VEZANI ČLANCI:

"Krenuli smo fenomenalno u turnir. Meni je žao utakmice protiv Austrije, gdje smo vodili tri razlike tri minute do kraja. Možda su nam tu malo pali moral i samopouzdanje. Onda OK utakmica s Rumunjskom, protiv Francuske smo stvarno izgledali dobro, a onda nam se protiv Mađarske i Islanda dogodilo ono što nam se ne smije događati na prvenstvima. Teško je objasniti", kazao je kapetan rukometaša.

"Mislim da trebam biti koncentrirani na današnju utakmicu, a onda poslije prvenstva sjesti i napraviti dobru analizu i krenuti dalje. Nadam se i uvjeren sam da ova ekipa ima velik potencijal, dečki su fenomenalni, trebaju nastaviti raditi, trebaju igrati u svojim klubovima, što i rade cijelu sezonu, i nadam se da ćemo imati priliku u kvalifikacijama izboriti Olimpijske igre. Pred nama je važna godina, a Svjetsko prvenstvo 2025. bit će u Hrvatskoj tako da se nadam da ćemo se izvući nakon četiri-pet godina bez medalje", zaključio je Domagoj Duvnjak.

VIDEO Zlatko Dalić održao je predavanje za 40 stranih diplomata u Hrvatskoj

Komentara 3

Avatar razbojnik404
razbojnik404
22:14 24.01.2024.

Da, moramo dalje ali bez Perkovca kojemu je Hrvatska liga tako slaba da bi i on mogao igrati.

TO
Tomisl
20:07 24.01.2024.

Samo njonjama i curicama tako lako padne moral i samopouzdanje.

DU
Deleted user
19:24 24.01.2024.

Rukomet nam ide stazama košarke. Svjedočimo slobodnom padu u provaliju. Problemi ne postoje tek od jučer. Rovovske bitke u struci tu ne pomažu. Samo zajedništvo uz veliki trud i rad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije