Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINANCIJSKI KOLAČ

Evo koliko će Dinamo ili Rijeka zaraditi ako osvoje Kup

Varaždin: Rijeka pobjedom protiv Dinama osvojila Hrvatski kup
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
15.05.2024.
u 17:44

Novčane nagrade izgledaju simbolično, kao kakva kapljica u oceanu troškova unutar jedne sezone. No, takav je bio dogovor kod potpisivanja ugovora o TV-pravima prije dvije godine

Nogometaši Dinama i Rijeke sudionici su finala Kupa Hrvatske. U dvije utakmice, od kojih je prva na rasporedu već od 19 sati na Maksimiru, plavi i bijeli razriješit će pitanje osvajača i posljednjeg trofeja u hrvatskon nogometu ove sezone. Dinamo je, podsjetimo, još prošlog ljeta osvojio Superkup, a prethodnog vikenda postalo je jasno da će biti i prvaci HNL-a.

Otprije dvije sezone svaki sudionik Kupa Hrvatske, a njih na startu natjecanja ima ukupno 64, dobije novčanu nagradu. U pretkolu domaćin dobije 1.328 eura, a gost 1.000 eura. Nagrade se penju kako ide i stupanj natjecanja, a finalisti novčanu nagradu koju im dodjeljuje HNS dijele na način da pobjednik Kupa uzme 20 tisuća, a poraženi u finalu 10 tisuća eura.

Novčane nagrade izgledaju simbolično, kao kakva kapljica u oceanu troškova unutar jedne sezone. No, takav je bio dogovor kod potpisivanja ugovora o TV-pravima prije dvije godine.

Novčane nagrade za sudionike u Kupu izgledaju ovako:

Pretkolo - 1.328 eura za domaćine, 1000 eura za goste
Šesnaestina finala - 2.000 eura samo za domaćine
Osmina finala - 2.656 eura samo za domaćine
Četvrtfinale - 3.984 eura samo za domaćine
Polufinale - po 6.640 eura za sve četiri momčadi
Finale - 20.000 eura za pobjednika, 10.000 eura za poraženog

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije