Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ferguson: Za naslov konkurira još samo Chelsea

Alex Ferguson
AFP
18.11.2009.
u 10:41

Utrku za naslov engleskih nogometnih prvaka menadžer Manchester Uniteda, sir Alex Ferguson, sveo je na dva kluba - svoj i Chelsea.

Trofejni škotski trener primijetio je da je start sezone u Premiershipu krajnje uzbudljiv, no odbio je pomisao da bi izjednačenost mogla vladati i do samog kraja prvenstva.

U ovome je trenutku londonski Chelsea vodeća momčad lige sa 30 osvojenih bodova iz dvanaest odigranih utakmica. Pet bodova manje na ljestvici sakupio je trećeplasirani United, kao i drugoplasirani Arsenal s utakmicom manje. Tottenham na četvrtom mjestu ima 22, a petoplasirana Aston Villa 21 bod.

Ipak, uspjesi tih klubova niti malo ne uzbuđuju Fergusona koji kaže:

- Mislio sam da će ova sezona izgledati drukčije od prošle. Top momčadi pišu poraze i gube bodove kao nikada u uvodnim utakmicama sezone. To podiže nadu da bi sezona mogla biti uzbudljiva, ali iskustvo mi kazuje da će u konačnici dvije momčadi voditi utrku za naslov prvaka.

- Kada su u pitanju mjesta koja vode u Ligu prvaka, tu bih najlakše mogao izabrati klubove bacanjem novčića. Mogu to biti Tottenham, Aston Villa, Everton ili Manchester City s bogatstvom koje ima. Natjecanje je teško, a svi od njih kandidiraju za jedno od četiri mjesta vrha ljestvice - zaključio je Ferguson.

Chelsea sprema ponudu za Agüera

Lider engleskog Premiershipa sprema se u siječanjskom prijelaznom roku pojačati napadačem madridskog Atletica i argentinske nogometne reprezentacije, Sergiom Agüerom (21).

Pišu to engleski mediji uz dodatak kako se londonska momčad sprema ponuditi španjolskom prvoligašu 56 milijuna eura za otkup ugovora mladog igrača koji ima dogovorenu suradnju s Atleticom do 30. lipnja 2012. godine.

Zaljubljenost Chelseaja u Agüera nije novost, istog su igrača pokušali u klub dovesti u ljetnim mjesecima kada su se obratili španjolskom klubu s ponudom teškom 35 milijuna eura, a koja je lako odbijena.

Prihvate li u Madridu ovu ponudu, vjeruje se da će Agüero postati najplaćeniji nogometaš Premiershipa u kojem tjedno najviše zarađuje togoanski napadač Manchester Cityja Emmanuel Adebayor (oko 200.000 eura).

Agüera posebno simpatizira i menadžer momčadi Carlo Ancelotti koji ga je pratio još u svojim danima sjedenja na Milanovoj klupi, a koji ga je dobro upoznao i na utakmici Lige prvaka 3. studenoga u kojoj je mladac sudjelovao dvama pogocima u 2-2 remiju ovih momčadi.

Mladi Atleticov napadač ima u ugovoru s Atleticom klauzulu prema kojoj može otići ako zainteresirana strana plati 60 milijuna eura, a pristupi li Chelseaju u siječnju neće imati pravo nastupa u Ligi prvaka.

- Drago mi je što me ljudi povezuju s Chelseajem, jednom od najboljih svjetskih momčadi. Veseli me što me traže - izjavio je nedavno Agüero o kojem je Ancelotti kazao:

- Sviđa mi se, mislim da bi se dobro slagao s Didierom Drogbom u našem napadu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije