Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAVINA KOMENTARA

Francuski mediji oštro kritiziraju Lovrena: Velika sramota Lyona! Šimunić je dobio ogromnu kaznu

Dejan Lovren je novi igrač Lyona
Sanjin Strukic/PIXSELL
06.01.2023.
u 17:52

Tek što se vratio na Gerland, Lovren se našao na meti francuskih novina

Jedna od glavnih tema u francuskim medijima su ispadi Dejana Lovrena nakon završetka svjetskog prvenstva, a odnose se na pjevanje nacionalističkih pjesama. Ugledni portali u Francuskoj smatraju kako je ovakva situacija nedopustiva te šalju oštre poruke Lyonu i treneru Laurentu Blancu. Trener lavova se morao opravdavati na tiskovnoj konferenciji Lyona prije utakmice s Metzom i zaključio je da gleda samo nogometni dio kod hrvatskog nogometaša. 

- Hrvatski branič istaknuo se nakon Svjetskog prvenstva riječima i gestama koje su bliske fašizmu. To je sad sramota njegovog novog kluba Lyona. Josip Šimunić je za takvo ponašanje dobio deset utakmica kazne, s Lovrenom su u klub stigle brojne kontroverze - piše poznati L'Equipe

- Na papiru je Lovren odlična prinova za Lyon, no uprava kluba ima u rukama vruć krumpir. Uprava Lyona znala je za sve što je Lovren radio i nitko nije reagirao. Tišina vlada na hodnicima uprave. Planira li itko progovoriti o njegovom ponašanju? Klub? Ili igrač? Pitanja su tu i trebaju nam odgovori dok se situacija još može kontrolirati - komentar je Le Parisiena

 

 

- Blanc je postupio nemoralno. Od nogometaša se ne očekuje da budu moralne vertikale, ali neke se granice ne smiju prijeći. Lovrenovo pjevanje nacističkih pjesama ovjekovječeno je videom. Nije to 'ništa'. Klub mora preuzeti odgovornost za takav transfer, a riječi trenera Laurenta Blanca bile su užasavajuće - kažu iz Liberationa

Ključne riječi

Komentara 134

GI
gira
18:17 06.01.2023.

francuski mediji na čelu sa stevanovićem, gnjidama koje se hrane hrvatskoim domoljubljem smeta Thompsonova pjesma Lijepa li si kao i etoparačkom četničkom portalu.

BU
burza
18:29 06.01.2023.

Jak je Jugoslavenski lobi u Francuskoj od naseg bivseg ambasadora

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
18:11 06.01.2023.

Sve te navodno nacionalističke pjesme su bezazlene u odnosu na tekst Marseljeze i okrutnost krvoprolića u kojima se pjevala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije