Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOJI PROGRAM?

Gdje gledati derbije? Rasplet HNL-a svima u Hrvatskoj dostupniji, ali na ljeto - promjene..

Goran Stanzl/PIXSELL
08.05.2022.
u 07:00

Rijeka i Hajduk igraju Jadranski derbi na Rujevici od 17, a Dinamo i Osijek derbi na Maksimiru od 20.

Hrvatsko nogometno prvenstvo desetljećima nije bilo ovako zanimljivo kao sad kad se za titulu bore Dinamo, Hajduk i Osijek, a donedavno i Rijeka, zbog čega će zaljubljenicima u Prvu HNL biti drago čuti da ne moraju plaćati dodatne pakete da bi pogledali najbolje što se nudi!

Naime, Hrvatski telekom je kao nositelj prava prijenosa obavijestio korisnike da će sve utakmice u preostala tri kola biti emitirane na Arenasport 1 programu.

Najviše je to privuklo pažnje kod derbija između Rijeke i Hajduka (17:00) te Dinama i Osijeka ( 20:00).

21.11.2021., Rijeka, stadion Rujevica - Hrvatski Telekom Prva liga, 16. kolo, HNK Rijeka - HNK Hajduk. Haris Vuckovic, Dario Melnjak Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

Zanimljivost je da se ovo ne odnosi samo na korisnike MAXtv usluga, već i na one koji koriste EVOtv, Iskon ili A1, a pritom imaju osnovni sportski paket uključen u pretplatu.

Dosadašnja praksa bila je jednu utakmicu kompletnog kola, najčešće najmanje atraktivnu, prikazivati na Arenasport 1 i Hrvatskoj nogometnoj televiziji (HNTV), dok su ostale bile na Arenasport 3, koji se nalazi u dodatnom paketu koji se dodatno naplaćuje.

Od iduće sezone će se, vjerojatno već znate, svašta mijenjati za korisnike A1, Telemach i Optima TV paketa. Ostat će bez Prve HNL jer im neće biti omogućeni MaxSport 1 i 2, na kojima će se prikazivati. Tako je nedavno ugovoreno nakon otkupa prava za prijenos u vrijednosti 44 milijuna eura za četiri sezone. Malo olakšanje svima koji nisu MAXtv, EVOtv ili Iskonov korisnik, jest to što će HRT na drugom programu prikazivati jednu utakmicu u svakom kolu, no nije poznato koji su kriteriji za njen odabir.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije