Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK Ostavka trenera Hajduka nakon poraza od Zadra (0:1)

Goran Vučević podnio neopozivu ostavku

Foto: Marko Lukunić
import
26.10.2008.
u 18:02

Od Zadra do Splita autobus s Hajdukovim nogometašima bio je “pokriven” policijskom pratnjom. Malo tko je progovarao, nije se imalo što reći, a u glavama je bila misao “hoće li nas navijači dočekati i napasti”. Nisu ih dočekali, izdanje bijelih u Stanovima bilo je toliko jadno da je to bila prava “šaka u glavu”.

Uvrijeđena uprava
Ali, dok je taj šutljivi autobus teturao po Dalmatini, uokolo su se vodili brojni razgovori. Tko je sljedeći, tko dolazi umjesto Vučevića. Jer, ono što je Uprava na čelu s predsjednikom Matom Perošem odmah, nakon konzultacija preko mobitela, riješila jest to da Gorana Vučevića neće nagovarati da ostane na klupi.

Pobjeda nad Dinamom najveći Vučevićev uspjeh


Goran Vučević bijele je ukupno vodio na 17 utakmica. Učinak mu je devet pobjeda, tri remija i pet poraza. Od toga je u kupu imao jednu pobjedu (Orijent), u Kupu Uefe zabilježio je dvije pobjede (Birkirkara), te poraz i neodlučeno (Deportivo), a u Hrvatskoj ligi učinak mu je šest pobjeda, dvije neodlučene, te četiri poraza (Zagreb, Rijeka, Croatia Sesvete i Zadar). Najveći mu je uspjeh pobjeda u Maksimiru nad Dinamom (2:0), ali glave ga je koštala serija nakon te pobjede. Od 12 mogućih bodova Hajduk je osvojio samo mizerna četiri, odnosno 33 posto. (om)

Rezultat je grozan, a dodatno ih je uvrijedilo što je odluku o ostavci najprije podijelo s novinarima... Dakle, u tih nekoliko sati nakon utakmice sa Zadrom, bez obzira na to što će sjednica uprave biti danas, štošta se događalo. Kao prvi kandidati za trenera Hajduka nominirani su Ivo Šušak i Zlatko Kranjčar. Oko 19 sati Šušak je bio u boljoj poziciji, no nije se dugo zadržao.

– Vučević je morao ostati barem do kraja polusezone. I trener se ponekad mora žrtvovati. U klubu su morali inzistirati na tome. Sad uprava ne smije žuriti i ishitreno donijeti odluku. Nekvalitetno rješenje na klupi moglo bi samo povećati probleme.

Slično se radilo i sa selekcijom igrača u Hajdukovoj momčadi. Mnogi su dovedeni na brzinu. Nitko još sa mnom nije kontaktirao, no ni jedan europski trener ne bi mogao ostati ravnodušan na Hajdukovu ili Dinamovu ponudu. Ali nikada nisam trčao za angažmanom niti se nametao, baš kao ni ljetos kada sam bio kandidat za Hajdukovu klupu. Neću ni sada – jasan je bio Ivo Šušak.

Kako je vrijeme odmicalo, pozicija bivšeg izbornika je jačala. U priču se u međuvremenu uključio i Zoran Vulić. Sam je rekao da se Hajduk nikada ne odbija; poznato je da bi na klupu Poljuda sjeo u svakom trenutku, ali njegove šanse su najmanje. Nije baš po ukusu većeg dijela uprave.

Novi trener do petka
U kombinacije je upao i Kruno Jurčić, no kako se nedjelja bližila ponedjeljku, Kranjčarove akcije su rasle. Cico se nije javljao na mobitel, nešto prije 22 sata ga je, znakovito, isključio. Konačna odluka o novom treneru, lako je moguće, stići će tijekom jutra. Uprava će se sastati, dio će doći u Poljud, dio će biti na otvorenoj telefonskoj liniji. Ali, neće žuriti.

Valja se čuti i s dioničarima, na linijama će biti i Jako Andabak i Ivan Rimac. Ne bude li dogovora, Hajduk će u srijedu na kup-utakmici protiv Konavljanina voditi sportski direktor Ivan Buljan, a novi trener trebao bi stići najkasnije do petka.
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije