Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLAN UDARAC

Hajduk ključnu utakmicu sezone mora igrati bez najvažnijeg kotačića. Je li ga uopće moguće zamijeniti?

Split: Susret HNK Hajduk i NK Varaždin u 15. kolu Prve HNK
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
01.04.2024.
u 07:00

Pribojavali su se u Hajduku nekih situacija pred derbi koje bi, u slučaju poraza koji se i dogodio, još više boljele u smislu bliske budućnosti i nastavka HNL-sezone. Jedna od takvih stvari su i žuti kartoni, na koje se u ovo doba mora itekako paziti. Da neće zaigrati u jadranskom derbiju s Rijekom sljedeće nedjelje prijetilo je Rokasu Pukštasu, Niki Siguru i Zvonimiru Šarliji. Dok su se prva dvojica kroz dvoboj na Maksimiru provukla prva dvojica, Šarlija je u 52. minuti završio u bilježnici njemačkog suca Daniela Sieberta.

A to znači da Hajdukov hit-igrač neće moći nastupiti na Rujevici, sada je izvjesno, uz Marka Livaju koji je zaradio ozljedu desnog koljena. Ona će ga s terena odmaknuti, prema prvim procjenama, na dva do tri tjedna, što će Hajduku, kao da mu već nije dovoljno teško, dodatno otežati stvari. Jasno je, bez Livaje se gotovo pa i ne može zamisliti jaki Hajduk, a što tek reći za stoperski dvojac kojeg vjerojatno u cijelosti neće biti u Rijeci.

Dok Filipa Uremovića također na Maksimiru nije bilo u kadru zbog ozljede, Šarlija je trećim akumuliranim žutim kartonom zatvorio sebi vrata nastupa u posljednjem prvenstvenom Jadranskom derbiju ove sezone. To znači da će u Rijeci vrlo vjerojatno utakmicu početi Josip Elez i Dominik Prpić, a tek treba jasno vidjeti što je s Ferrom koji jako dugo nije igrao. Karoglan je u velikim problemima i za Rijeku, ali i za Kup u srijedu, kojeg se nekako sve tiše spominje...

Jasno je, Hajduku treća uzastopna replika Rabuzinova Sunca u vitrinama neće donijeti ni približnu dozu radosti, sreće i euforije kao što bi to donijela titula nacionalnog prvaka koju čekaju od 2005. godine. No, teško je vjerovati da će Karoglan kalkulirati pa štediti snage za Rujevicu pod cijenu novog poraza od Dinama, drugog u svega pet dana.

Foto: SofaScore

Statistika: SofaScore za Večernji list

Kako bilo da bilo, dojma smo da je Šarliju, 27-godišnjaka rodom iz Koprivnice gotovo nemoguće pravosnažno zamijeniti u ovome trenutku. Ove jeseni spominjalo ga se i u kontekstu poziva u hrvatsku reprezentaciju, a Šarlijine predstave su u pojedinim utakmicama bile uistinu impozantne. Mnogi će reći da je ovoga proljeća malko posustao, da to više nije onaj Šarlija od jeseni, no brojke su, kao što se može vidjeti i ove polusezone iznimno korektne.

Elez ove sezone igra malo, nestalno, a Ferro je tek priključen momčadskim treninzima nakon teške operacije koju je prošao u studenom. Mladi Prpić već je osjetio snagu Brune Petkovića u 38. minuti derbija, a sada bi se u novome tjednu čak dvaput mogao naći u udarnoj postavi Hajduka pred okršaje s Dinamom i Rijekom.

Split: Susret HNK Hajduk i NK Varaždin u 15. kolu Prve HNK
1/31
Ključne riječi

Komentara 11

BP
Besposlen pop
08:57 01.04.2024.

Zašto brišete komentar kojim ukazujem na neinformiranost i neznanje vašeg novinara po kojem se utakmica igrala u Maksimiru? Dva puta spominje zagrebački stadion. Mogli ste barem prvo ispraviti!

AF
AfganistanskiHrvat
09:48 01.04.2024.

Livaja neće igrati znači Hajduku se povećavaju šanse za pobjedu.

DU
dugiarap
11:09 01.04.2024.

"Dok Filipa Uremovića također na Maksimiru nije bilo u kadru.." a proje toga Šarlija dobio žuti na Maksimiru😂😂😂 Ovo je prvotravanjska šala od članka ahahahahaha🤣🤣🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije