MED - AVA 4:0

Medvjedi ne posustaju: Upisali petu pobjedu zaredom!

Medveščak - Avangard (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/11
02.10.2013.
u 21:40

Bila je to posljednja utakmica napadača Briana Willsieja koji se vraća u finski TPS.

Hokejaši Medveščaka ostvarili su i petu pobjedu zaredom, s 3:0 (0:0, 2:0, 2:0) bolji su bili od institucije ruskog hokeja Avangarda iz Omska. Medvjedi su odigrali sjajno svih 60 minuta, te drugu utakmicu zaredom nisu primili pogodak.

Od Medveščakova dresa se oprostio Brian Willsie, koji je u 12 utakmica upisao dva gola i tri asistencije. Dogovor se morao ispoštovati, vraća se u finski TPS čiji je kapetan. Za oproštaj su mu navijačice na led bacile pet ruža, te je dobio velike ovacije 6000 navijača u Ledenoj dvorani.

- Hehe, nikad nisam dobio ruže na led, baš me to iznenadilo. Jako sam tužan što odlazim, no tko zna, možda se jednom vratim. Dapače, razgovarao sam već o tome s ljudima iz kluba. Zauvijek ću pamtiti navijače, takvu privrženost nisam vidio nikada u karijeri – rekao je Willsie.

Umjesto Willsieja dolazi Matt Ellison, 29-godišnji Kanađanin koji je proteklih sezona igrao u KHL-u.

Kapetan Medveščaka drugu utakmicu zaredom bio je Jonathan Cheechoo, opet je briljirao, zabio dva gola.

- Golovi nemaju veze s time što sam kapetan, imao sam i prije šanse, no nisam ih iskorištavao. Sada se idemo malo odmoriti, a onda i u ponedjeljak pobijediti te završiti seriju sa šest pobjeda – rekao je Cheechoo.

Svoje prve golove u sezoni zabili su Hugh Jessiman, te Andrew Murray, sjajan klizač te najveći radnik u momčadi Medveščaka.

Barry Brust opet je briljirao s čak 39 obrana, drugu utakmicu zaredom njegov gol je spušten. Niz bez primljenog gola sada mu traje 135 minuta, no daleko je to od rekorda AHL-a kojeg on drži (268 minuta).

Trener Mark French pobjedu protiv Avangarda posvetio je ženama s karcinomom dojke. Medvjedi su se probili na sjajno šest mjesto Zapadne divizije, s 20 bodova, odnosno samo sedam manje od vodećeg SKA Peterburga. Iduću utakmicu medvjedi igraju u ponedjeljak Neftehimika iz Nižnjekamska.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije