Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISLE OF MAN TT 2024.

Hrvat u najprestižnijoj motociklističkoj utrci na svijetu: 'Radujem se braniti hrvatske boje'

Loris Majcan
Foto: privatni album
1/3
04.02.2024.
u 20:32

"Ovo će biti moj najveći izazov u životu i karijeri te jedva čekam sjesti na svoju Yamahu R6 i utrkivati se na legendarnoj stazi Snaefell Mountain Course", rekao je Loris Majcan

Hrvatski vozač motociklističkih utrka, Loris Majcan, objavio je da će sudjelovati u utrci Isle of Man TT 2024. Riječ je o najprestižnijoj motociklističkoj utrci koja se ubraja i među najbrže te najopasnije na svijetu. Majcan će biti tek drugi Hrvat koji sudjeluje u ovoj utrci, a prvi u Supersport klasi.

"Kvalifikacije i treninzi za utrku traju od 27. do 31. svibnja, a dvije utrke u mojoj klasi Supersport održat će se 1. lipnja i 5. lipnja. Nakon mjeseci priprema, učenja staze i finalnog sastanka i zahtjevnog brifinga sa Race Managmentom - gospodinom Johnom Bartonom i gospodinom Richardom "Milkyjem" Quayleom, uspio sam dobiti dozvolu za nastup i sve potrebne licence", navodi Majcan.

GALERIJA Loris Majcan je tek drugi Hrvat koji će sudjelovati u prestižnoj utrci - Isle of Man TT

Loris Majcan
1/3

"Ovo će biti moj najveći izazov u životu i karijeri te jedva čekam sjesti na svoju Yamahu R6 i utrkivati se na legendarnoj stazi Snaefell Mountain Course. Time postajem drugim Hrvatom te prvim u klasi Supersport u povijesti koji će se natjecati u ovoj utrci", navodi hrvatski motociklist pa dodaje:

"Želim se zahvaliti svojem timu, posebice Pavi Laušu i Mariu Galiotu, koji su putovali sa mnom na otok i bili mi podrška. Naravno, zahvaljujem se svojoj obitelji, prijateljima i novim i starim sponzorima koji će me podržati u ovom povijesnom projektu za hrvatski motosport."

VEZANI ČLANCI:

"Radujem se dijeljenju iskustava s ovog nevjerojatnog izazova putem svojih društvenih mreža kako bih svoje navijače i ljubitelje motosporta uključio u svaki trenutak ovog pothvata. Uzbuđen sam zbog prilike da predstavljam Hrvatsku na globalnoj razini i nadam se da ću inspirirati buduće generacije motociklističkih entuzijasta. Hvala svima koji su podržali moj put do Isle of Man TT 2024, i obećavam dati sve od sebe na stazi kako bih ponosno nosio hrvatske boje", zaključio je Majcan.

VIDEO Otto Barić: 'Trenutak u Dinamu je vrlo kritičan, došlo je do ozbiljne krize upravljanja'


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije