Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVRSNI REZULTATI

Hrvati napravili čudo u Šahtaru. Pobjedama nad velikanima osigurali europsko proljeće

Champions League - Group H - Shakhtar Donetsk v Royal Antwerp
Foto: Cathrin Mueller/REUTERS
1/6
29.11.2023.
u 09:45

"Želim da moji igrači igraju kao što sam im rekao i da se natječu sa svakim, to su i pokazali. Sretan sam što sam im trener", rekao je hrvatski trener Marino Pušić

Hrvatski trener Marino Pušić i njegov pomoćnik Mario Stanić preuzeli su klupu ukrajinskog Šahtara i napravili čudo u Ligi prvaka. U svome debiju nadjačali su Barcelonu, a u utorak su s 1:0 pobijedili Antwerp, čime su ostali u konkurenciji za proljetni dio Lige prvaka.

U svakom slučaju ukrajinski prvak je osigurao proljeće u Europi. Trenutno su bodovno izjednačeni s drugoplasiranim Portom, a Antwerp još nema bodova. To znači da će svakako igrati barem u Europskoj ligi. Pušić je zadovoljan svojim uspjehom u novom klubu usprkos izgubljenim bodovima u domaćem prvenstvu gdje su upisali poraz od Dnipra i remi protiv Polisije.

GALERIJA City teškom mukom preokrenuo utakmicu u zadnjim minutama! Gvardiol asistirao u ključnom trenutku

Champions League - Group H - Shakhtar Donetsk v Royal Antwerp
1/45

"I u te dvije utakmice smo igrali vrlo dobro, ali nismo zabili gol nakon dobrih šansi, zato smo remizirali u našoj prošloj utakmici. Čak smo i u utakmici s Dniprom igrali sjajno. Velika je razlika u osjećaju kada igrate na praznom terenu. U Ligi prvaka igramo na ovom stadionu s puno ljudi, arena je skoro bila rasprodana i imali smo veliku podršku. Mislim da su naše zadnje dvije utakmice u ligi  možda bile i najbolje do sada", rekao je Pušić nakon utakmice s Antwerpom.

"Vrlo smo ponosni što smo ostvarili prvi važan cilj, osigurali smo ostanak u europskim natjecanjima nakon zimske pauze, a još uvijek imamo i šansu ostati u Ligi prvaka. Obavili smo sjajan posao, jako sam zadovoljan, bila je to teška utakmica. U Ligi prvaka igrate protiv jakih protivnika koji su odlično organizirani i imaju kvalitetu. Moji igrači rade više nego što tražim od njih. Ne samo radi mene, već radi kluba, a to je itekako važno... Disciplina i organizacija. Želim da moji igrači igraju kao što sam im rekao i da se natječu sa svakim, to su i pokazali. Sretan sam što sam im trener", kazao je hrvatski trener koji je prije dolaska u Šahtar bio pomoćni trener Feyenoorda.

VEZANI ČLANCI:

"Karijeru sam započeo kao malonogometni trener, a kao mladi nogometaš prošao sam kroz školu u kojoj nije bilo dovoljno dobro igrati. To mi je zauvijek ostalo u glavi. Morate dati nešto lijepo navijačima na stadionu, a pobjede su obavezne. Treniramo kao što igramo i igramo kao što treniramo, nema nikakve razlike. Naravno, potrebni su pravi igrači kako bi ostvario svoje ciljeve, to nije lako, tražim puno od njih. Međutim, siguran sam da će zbog toga mladi igrači dostići visoku razinu. Iskreno, kada gledam utakmicu, želim u njoj uživati, kao i navijači", istaknuo je Pušić.

VIDEO

Komentara 1

DU
Deleted user
10:44 29.11.2023.

Ukrajinsko-Hrvatska koalicija pobjednički u ratu, miru i sportu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije