Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI IZAZOVI

Hrvatske klubove malo dijeli od europskih utakmica. Evo kako izgleda raspored

Zagreb: Petković povećao vodstvo na 2:0
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
20.05.2024.
u 14:30

Poznato kada hrvatski klubovi kreću u lov na Europu. Jedina nedoumica ostaje Dinamo koji bi europsku avanturu mogao započeti i mjesec dana kasnije od ostalih

Ova sezona još nije ni završila, ali klubovi već moraju početi planirati sljedeću. Hrvatski predstavnici u kvalifikacijama europskih natjecanja Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek već 23.- 25. srpnja igraju prve utakmice. Iako, Dinamo bi europsku avanturu mogao započeti i mjesec dana kasnije, a sve ovisi o finalu Lige prvaka. Bude li prvak Europe madridski Real, Dinamo će europsku sezonu startati u zadnjem, četvrtom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka, a pobijedi li dortmundska Borussia Dinamo će igrati u drugom pretkolu. Osvoji li Real Ligu prvaka, Dinamo ima zagarantiran nastup u grupnoj fazi Europske lige u slučaju poraza u playoffu Lige prvaka.

Rijeka kao hrvatski doprvak i finalist kupa automatski dobiva mjesto namijenjeno osvajaču kupa budući da je njen protivnik u finalu Dinamo. Ona u Europsku avanturu kreće od drugog pretkola Europske lige  25. srpnja. Prođe li u treće pretkolo Europske lige u najgorem slučaju osigurat će playoff za Konferencijsku.

VIDEO Nova Liga prvaka: Mnogi se ne slažu s promjenama, no iz Uefe pozivaju na strpljenje

Istog datuma u Europi će prve utakmice odigrati i Hajduk i Osijek kao treće i četvrtoplasirani u prvenstvu. Oni će prve europske utakmice igrati u drugom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Ždrijeb pretkola Konferencijske lige održat će se 19. lipnja, a Hajduk i Osijek morat će proći tri protivnika kako bi ušli u grupnu fazu.

Dokaz je to da klubovi već moraju početi slagati i igračke rostere i razmišljati o potencijalnim pojačanjima jer Dinamo, Rijeka i Hajduk će imati igrače na Europskom prvenstvu čije se finale igra 14. srpnja. Dođe li Hrvatska do svog drugog finala na velikim natjecanjima, teško je za očekivati da bi ti igrači nastupili u europskim kvalifikacijama samo desetak dana kasnije.

GALERIJA Utakmica bez golova na Maksimiru. Pobjednik Kupa bit će odlučen u uzvratu na Rujevici

Zagreb: Petković povećao vodstvo na 2:0
1/21

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije