Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEST GODINA SURADNJE

Ivanišević progovorio o rastanku s Đokovićem i njihovom odnosu: 'Znao sam da će se to dogoditi'

Novak Đoković rastaje se od svog trenera Gorana Ivaniševića
Foto: VEEREN / BESTIMAGE/BESTIMAGE
1/6
18.05.2024.
u 16:31

„Imali smo teške, ali i dobre trenutke zajedno,” kazao je Ivanišević s mješavinom tuge i ponosa. Priznao je da je razdvajanje bilo nužno zbog Đokovićevih potreba za novim izazovima i utjecajima.

Goran Ivanišević, bivši trener Novaka Đokovića, progovorio o o razlazu s najboljim tenisačem svijeta, opisavši njihov odnos kao pun uspona i padova. Nakon šest godina suradnje, Đoković i Ivanišević su se razišli krajem ožujka, a sada je Ivanišević otkrio detalje o tom razdoblju.

Ivanišević je bio gost na otvaranju nove Bozović Tennis Academy u švicarskom Schlierenu, gdje je nastupio kao ambasador i vodio trening za djecu. „Ovo je sjajna stvar,” rekao je 52-godišnji Ivanišević, ističući prijateljstvo s Bojanom Bozovićem, vlasnikom akademije.

Razgovor je postao ozbiljniji kada je Ivanišević govorio o kraju suradnje s Đokovićem. „Imali smo teške, ali i dobre trenutke zajedno,” kazao je Ivanišević s mješavinom tuge i ponosa. Priznao je da je razdvajanje bilo nužno zbog Đokovićevih potreba za novim izazovima i utjecajima.

„Zajedno smo osvojili sve što se može osvojiti,” rekao je Ivanišević, prisjećajući se zajedničkih uspjeha te dodao:

„Znao sam da dolazi to vrijeme. Novak je već bio sit mene, a i obrnuto. Odnosi jednostavno dođu do kraja, iako smo se mi razišli kao prijatelji. Nije bilo svađa. Novak je sve to postigao, a ja sam mu malo pomogao.”

Dodao je da su često uživali u trenucima humora i opuštenosti, naglasivši Đokovićevu sklonost šalama.

Incident u Rimu, kada je Đoković nosio biciklističku kacigu nakon što mu je boca pala na glavu, Ivanišević je opisao kao tipičan Novak. „Pojavljivanje s kacigom je tipično za njega,” rekao je smiješeći se.

Ivanišević se također osvrnuo na Rogera Federera, s kojim je igrao dva puta, ali oba puta izgubio. Posebno se prisjetio turnira u Milanu 2001. godine kada je Federer osvojio svoj prvi turnir na profesionalnoj razini nakon što je pobijedio Ivaniševića u četvrtfinalu. „Pomogao sam mu da doživi svoj trenutak slave,” našalio se Ivanišević.

Prvi susret s Federerom dogodio se na ATP turniru u Baselu kada je Federer bio tinejdžer. Ivanišević se prisjetio kako je Federerov trener došao do njega i rekao da ima dobrog juniora za zagrijavanje. „Već tada se vidjelo da ima poseban osjećaj za loptu,” rekao je Ivanišević.

 

Komentara 2

Avatar barba_arba
barba_arba
23:03 18.05.2024.

Napokon, sad kad sve znan mi je lakše

BL
blekpanther
16:41 18.05.2024.

Bio bi to jako tužan i tumoran dan da nije progovorio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije