Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVLJEN U CEDEVITI

Zubac: Cibona me uvrijedila, a novac nije razlog što sam otišao

Zubac
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
08.01.2016.
u 18:33

– Treneru Mulaomeroviću ništa ne zamjeram, to su njegove odluke. Meni je samo bilo krivo jer su mi na početku sezone drukčije obećali, a nisu se držali riječi.

Odmah nakon povratka prve momčadi s pobjedničkog puta u Istanbul, i bez obzira na to što su znali da će Cibona idućih dana pokušati osporiti taj prijelaz, u Cedeviti su organizirali predstavljanje najnovijeg pojačanja. A to je 215 cm visoki Ivica Zubac, 18-godišnji centar izuzetna talenta. Suočen s tim pitanjem, sportski direktor Matej Mamić odgovorio je na Cibonine optužbe da je Cedevitin cilj bio destabilizirati velikog rivala.

Uvrijedili su me 

– Kada netko ne radi svoj posao kako treba, najlakše je prebaciti lopticu na drugi teren. Da smo htjeli destabilizirati Cibonu, učinili bismo to prije dva mjeseca kada nam je nuđen Kuridža, a mi je tada nismo htjeli oslabiti. Nema nimalo istine u tome da smo sa Zupcem i njegovim roditeljima razgovarali prije njegova raskida. Jesmo, ali neformalno, i to prije dvije i pol godine, ali više u funkciji našeg praćenja jednog supertalenta. Osim toga, i danas čuvam SMS poruku od Ace Petrovića u kojoj kaže da bi pokraj sezone razgovarao s nama o prodaji Zupca. 

Zubac je objasnio što je bio razlog njegova odlaska iz Cibone, koja ga je ispratila s optužbom da je iznevjerio momčad.

– Uvrijedilo me to što su rekli da sam bio nepošten prema suigračima. Svi su mi bili kao braća, a s nekolicinom sam i razgovarao nakon te odluke i nitko me od njih nije pokušao odgovoriti. A razgovarao sam s Krušlinom, Hukićem, Rozićem, ali i s već otišlim Kuridžom i Mavrom i svi su mi oni rekli da me podržavaju i da moram čvrsto stati iza svake svoje odluke.

A ova je bila vezana uz dugovanja, nekoliko neisplaćenih plaća od po 2000 eura.

Neisplaćeni novac nije razlog, već nedostatak minutaže. Okidač je bila utakmica s Metalcem u kojoj sam igrao samo dvije minute, a uveden sam tek u 15. minuti, po čemu se vidjelo kakav status, zapravo nikakav, imam kod trenera. A on je, čim je došao, rekao da će Andriju Žižića maksimalno koristiti.

A trener je to i činio u namjeri da što prije momčad izvuče u sigurnu zonu na ljestvici ABA lige. Uostalom, dobio je pet od šest utakmica, što je za klub bilo jako važno.

Muli ništa ne zamjeram

– Treneru Mulaomeroviću ništa ne zamjeram, to su njegove odluke. Meni je samo bilo krivo jer su mi na početku sezone drukčije obećali, a nisu se držali riječi. Vjerujem da bi isto bilo i da sam ja igrao te minute, a i bilo je rečeno da će Andrija Žižić igrati samo ako se netko ozlijedi, a da ćemo minutažu dijeliti mlađi Žižić i ja.

Ivica ističe da mu nije bilo lako rastati se s klubom u kojem je od 14. godine.

– Drago mi je što smo se tim pobjedama izvukli s dna te i dalje Ciboni želim sve najbolje, da niže pobjede, ali i očekujem da je svaki put pobijedimo.

 A prvi takav susret Zupca sa svojim bivšim suigračima mogao bi biti na završnici Ćosićeva kupa u veljači. Pa tako i protiv vršnjaka Ante Žižića, Cibonina centra.

– Ante i ja smo se jako puno družili i izvan terena i radujem se našim budućim dvobojima i jedva ih čekam.

 Ivica jedva čeka i izlazak na NBA draft, što se ne mora nužno dogoditi već ove godine.

– Budem li dobro igrao, možda izađem na draft već sada, no u NBA se neću žuriti, želim ostati ovdje i razvijati se. Kao što je to učinio Šarić.  

>> Cibona je kriva za odlazak Zupca! Nije mu mogla osigurati 2.000 eura mjesečno

Komentara 11

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
19:00 08.01.2016.

Cibona ga uvrijedila, a jasno da je novac glavni razlog što je otišao jer je ipak pravi mladi hrvat koji neda ni milimetra mogučeg profita i novca.

ZA
zaratusta
19:16 08.01.2016.

Nisu pare nego šoldi lova keš mani mani

NY
nybomber
21:20 08.01.2016.

A gdje ćeš u Cedeviti dobiti minutažu, balonja jedna. Nemreš igrat ABA, ali buš što u Euroligi možda? Zbog jedne, dvije utakmice gdje se klub spašavao iz zone ispadanja, ti praviš dramu. Kako te nije stid?? Imaj bar malo petlje i kaži pravu istinu. Mislio bi i dalje da nisi pametan, ali ovako si i mali čovjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije