Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRAČI, ALI NE I IGRA

Jakirović je s pravom opet na dnevnom redu čelnika kluba, ne vidimo što to Dinamo želi igrati

Zagreb: U susretu 21. kola SuperSport HNL-a Dinamo je pobijedio Goricu sa 2-0
Goran Stanzl/PIXSELL
10.02.2024.
u 22:05

Lokomotiva je, za razliku od Dinama, pokazala da ima jasan plan u utakmici, i taj plan je koristila vrlo efikasno

Dinamo je s Lokomotivom u Kranjčevićevoj odigrao 2:2 i tako izgubio nova dva izuzetno važna boda u borbi za naslov prvaka. Plavi su prije dva tjedna stradali od lokosa s 0:3 u Maksimiru, pa su uz jednako lošu igru izvukli tri boda u Puli, da bi odigrali odlično protiv Gorice. No, sad je dojam da ta utakmica s Goricom nije bila tako dobra partija plavih koliko je Gorica bila loša, jer da je Dinamo našao formu i dignuo se, onda ne bi ovako u subotu izgledao u Kranjčevićevoj.

Plavi su imali strašnu podršku, pun stadion koji je s istoka i zapada glasno davao podršku do samog kraja, no nije pomoglo. Dinamo je opet izgledao jako loše i za to je platio gubitkom bodova. Kao i prije dva tjedna lokosi su poveli. Na dugu loptu Smakaja loše je reagirao Perković, poskliznuo se i pao, pa je Krivak sam došao pred Zagorca i matirao ga u 18. minuti. Ovaj su put plavi barem izdržali 17 minuta, prije dva tjedna primili su pogotke već u petoj i sedmoj minuti.

Lokomotiva je 'ubijala' plave dugim loptama i svojim brzancima te koristila lošu obranu Dinama, a Jakirovićevi igrači imali su i puno tehničkih grešaka, krivih dodavanja i nisu uspijevali opasnije zaprijetiti Čavlini. Zapravo nisu napravili baš ništa, sve do 40. minute kada se probio Špikić, odigrao preciznu povrtnu loptu, a Petković kroz gužvu našao lopti put do mreže i 1:1. Potom je ozbiljno zaiskrilo među igračima nakon prekršaja Krivaka, sudac Bel je to smirio s pokojim kartonom.

Nakon toga je Dinamo uspio pritisnuti, opasno je pucao Špikić, ali ponovno je povela Lokomotiva, u četvrtoj minuti nadoknade. Krivak je bio sam na desnoj strani, dao za Smakaja koji je pucao, a odbijena lopta došla je do Čopa koji je gotovo s crte poslao loptu u mrežu i u dva tjedna po četvrti put zatresao mrežu plavih.

No, ni tu nije bio kraj lude završnice prvog poluvremena, plavi su stigli do izjednačenja u sedmoj minuti nadoknade, Hoxha je na stranu odigrao za Baturinu, a on precizno pronašao utrčalog Petkovića koji je glavom zakucao loptu u mrežu.

U nastavak je Jakirović uveo Kaneka i Bulata i plavi su brzo zaprijetili, snažan udarac Ristovskog prošao je pored vratiju. Pa je na drugoj strani zakuhao Zagorac, vratar plavih poklonio je loptu lokosima, no plavi su se izvukli. Veliku priliku propustio je Dinamo u 58. minuti, Hoxha s pet metara nije pogodio vrata, imao je priliku i Bulat, ali do kraja plavi nisu uspjeli napraviti ništa konkretno, nisu ni zaslužili više od mršavog boda. Svjestan je toga i Bruno Petković, dvostruki strijelac.

- Ne smijemo toliko toga dozvoljavati otraga, a prema naprijed očekujem više od sebe i svojih suigrača, očekujem da smo opasniji i ofenzivniji, a to nismo bili. Jedino se bodovi pišu, golovi trenutačno nisu važni, nije važno tko ih je zabio, a bodovi su izostali i ne možemo biti zadovoljni - rekao je Petković.

VEZANI ČLANCI:

Trener Sergej Jakirović ponovno je na dnevnom redu klupskih čelnika, s pravom, Dinamo ima igrače, po imenima oni su dva koplja iznad Lokomotive, a lokosi igraju dobar nogomet, za razliku od plavih kod kojih nema automatizama- Za razliku od lokosa, ne vidimo što to Dinamo želi igrati.

- Na kraju smo se morali zadovoljiti s bodom, iako s time nisam zadovoljan. Imali smo puno problema u organizaciji igre u prvom dijelu, nismo imali kvalitetan posjed da budemo opasniji. Razlog za to je dobra Lokomotiva - rekao je Jakirović.

- Ne znam jesmo li "crna mačka" Dinamu, ali mi smo u prvenstvu izgubili samo pet utakmica. Momčad smo koja ne gubi, sa svakim želimo igrati, a Dinamu očito ne ležimo - dodao je trener Lokomotive Silvijo Čabraja.

Komentara 13

B2
bordon 2
19:07 11.02.2024.

Jakirević složio Rijeku, a da Dinamo ne može? Nešto je debelo trulo u klubu.

MA
MarasG
19:51 11.02.2024.

Do sada vidjenog sa Jakirovicem dinamo nista nije napredovao.Nisam primijetio niti jednu jedinu akciju koja bi mi dala naslutiti da je rukopis njegov.Uglavnom se sve bazira na individualnoj kvaliteti pojedinaca.Predlazem smjenu trenera a kao novog trenera prepoprucam Krznara.

RA
Racionalno
22:46 11.02.2024.

Kad sam u nekim komentarima vidio da se jednog Kaneka diže u visine ,tad sam rekao da on nije pojačanje za velike dosege,več da je prosječan igraš "dobre " ekipe ,dobio sam hrpu minusa. No sad se i sami možete uvjeriti koliko sam bio u pravu,jer Dinamu treba još 5 Kaneka i 2 Oršića i 2 Petkovića ,takva pojačanja trebaju Dinamu,ne neki Hoxa ili Ogiwara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije