Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSRTAJA NE SMIJE BITI

Jakiroviću bi Rudeš mogao biti koban: Muči ga veliki problem, koga će poslati na teren?

Zagreb: Dinamo i PAOK u 1/8 finala UEFA Konferencijske lige
Foto: Luka stanzl/PIXSELL
1/6
17.03.2024.
u 11:59

Dva igrača su mu suspendirana, a brdo ih ima prijetnju trećeg žutog kartona zbog kojeg bi eventualno propustili derbi na Poljudu

Nakon bolnog poraza u Solunu, moraju se nogometaši Dinama ponovno okrenuti domaćim obvezama. Dobro, neće one biti baš skroz domaće, jer plavi će u nedjelju od 17.10 sati morati na gostovanje u Kranjčevićevu ulicu. Ondje ih čeka Rudeš, već prežaljena, ali simpatična momčad sa zapada metropole. Jedna pobjeda u dosadašnjem tijeku sezone za momčad Davora Mladine znači da su već jednom nogom ponovno među sudionicima SuperSport Prve NL.

Navijače Dinama, vjerujemo, zanima kakav će sastav za današnju utakmicu osmisliti Sergej Jakirović. Ne treba dvojiti u to da su se plavi značajno potrošili u dva ogleda s Grcima, da je put na "paklenu bojišnicu" u Solun i natrag ostavio "packu" na energetskom planu. A s druge strane, treba misliti i na ono što dolazi nakon reprezentativne stanke, a to su dva dvoboja s Hajdukom na Poljudu. Prvo će se, 30. ožujka odigrati prvenstveni derbi, a nekoliko dana kasnije uslijedit će i okršaj u polufinalu Kupa.

Zagreb: Dinamo i PAOK u 1/8 finala UEFA Konferencijske lige
1/106

Ako ne računamo igrače koji su ozlijeđeni, a ima ih baš dosta, utakmicu s Rudešom propustit će dvojac suspendiranih igrača zbog tri žuta kartona. Zanimljivo je, iako niti Stefan Ristovski, a niti Dino Perić nisu igrali u prošlom kolu kada je na Maksimiru pobijeđen Slaven Belupo, obojica su dobili - treće žute kartone. Pet minuta prije kraja, kad je već sve bilo odlučeno, Ristovski je glasno prigovorio na jednu odluku suca, a Perić je s klupe šutnuo jednu loptu na teren pa su obojica završila u bilježnici suca Patrika Kolarića. Perić nije igrao od prosinca i onog 0:0 derbija s Hajdukom u Zagrebu prije zimske stanke, otad ga muči ozljeda koljena.

U izostanku Ristovskog na poziciju desnog beka ići će Romael Pierre-Gabriel. A pitanje je hoće li Jakirović dodatno rotirati one igrače koji su vukli kroz veljaču i ožujak na tri fronta ili će se odlučiti za provjerenu varijantu. Naravno, ni o čemu drugome osim o pobjedi protiv Rudeša u maksimirskim se odajama niti ne razmišlja, a Jakiroviću bi podbačaj protiv HNL-.fenjeraša, kad bi se dogodio, vjerojatno bio posljednja utakmica na klupi Dinama. Rijeka bježi za osam bodova, Hajduk za četiri, ne vjerujemo da bi Jakirović "preživio" Rudeš kada bi došlo do novog prosipanja bodova.

No, dileme i razmišljanja oko početnog sastava za Rudeš sasvim sigurno će pojačati problemi s onim igračima koji imaju dva žuta kartona u njihovom talonu. Tu je popis malo duži. Naime, na njemu su redom - Kulenović, Perković, Živković, Vidović, Kaneko i Emreli. Stoga je za očekivati da će na lijevom beku zaigrati konačno do kraja oporavljeni Ogiwara, kako bi se Perkovića sačuvalo za derbi s Hajdukom. Stoperski par trebali bi i danas činiti Francuzi, Bernauer i Theophile. Razmišljanja smo da se ostatak Dinamove momčadi za mali gradski derbi ne bi trebao previše promijeniti, pa ćemo početnih 11 složiti ovako:

Nevistić - Pierre-Gabriel, Bernauer, Theophile, Ogiwara - Sučić, Mišić - Špikić, Baturina, Hoxha - Petković

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije