Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANI DOMOVINU

Kličko: Ubili smo šest snajperista, snaga neprijatelja nas ne zanima

Mayor Of Kiev Vitali Klitschko Takes Up Arms
RAFAEL YAGHOBZADEH
05.03.2022.
u 10:42

Dok je Vitalij već nekoliko dana na bojištu, njegov brat Vladimir, također boksačka legenda, je u rezervnom sastavu vojske te je u pripravnosti. Mjesecima prije je Vitalij najavio da neće dvojiti ni sekunde hoće li braniti svoju zemlju ako do rata dođe

Ruska invazija i agresija na Ukrajinu ušla je u svoj drugi tjedan, a Ukrajinci su se beskompromisno odlučili boriti za svoju domovinu. Jedan od njih je i proslavljeni boksački svjetski prvak, a sada gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko koji je uzeo pušku u ruke i otišao na bojišta po svojoj zemlji. 

- Imali smo uspješnih operacija, ali ih dalje lovimo. Sad su negdje skriveni u kućama sa snajperistima. Prioritet su nam životi naših sugrađana, a s druge strane lovimo te ljude. Sinoć smo ih ubili šestoricu - rekao je Vitalij Kličko.

Dok je Vitalij već nekoliko dana na bojištu, njegov brat Vladimir, također boksačka legenda, je u rezervnom sastavu vojske te je u pripravnosti. Mjesecima prije je Vitalij najavio da neće dvojiti ni sekunde hoće li braniti svoju zemlju ako do rata dođe.

- Snaga neprijatelja nas ne zanima, spremni smo se boriti do smrti za našu domovinu i naše obitelji. Stali smo pred jednu od najjačih vojski na svijetu. A mi branimo obitelji, grad, zemlju i svoju budućnost. Veliki domoljubni pokret vlada u Ukrajini. Stari, mladi, liječnici, glumci, mnoge profesije koje nikad nisu očekivale kako će morati uzeti oružje u ruke. Takvi ljudi spremni su stati pred neprijatelja koji dolazi. Doista nevjerojatno - dodao je Kličko.

Valja dodati kako je ruski vladar Vladimir Putin preko Bjelorusije u Ukrajinu poslao 400 Čečenaca iz paravojne postrojbe, inače iz zloglasne grupe Wagner. Njihov cilj je likvidirati kako predsjednika Volodimira Zelenskog, tako i braću Kličko kao visoke dužnosnike.

Komentara 15

BL
bellator luminis
11:02 05.03.2022.

Skidam kapu jer si mogao izbjeći a nisi jer voliš svoje ljude i dat ćeš svoj život za njih ako bude trebalo. Svatko ima pravo na zakonitu samoodbranu i zaštitu svoje obitelji i svoje zemlje od zločinaca i okupatora s koje kod strane došli. Što se tiče nasilnika, ubojica i okupatora njih će kazna stići kad tad.

AS
ante_slavonac
11:25 05.03.2022.

ne daj Vitalij,samo oštro,treba živjeti u nadi da će ruski narod shvatiti što im samoproglašeni car radi u susjednoj državi a onda se nadam da budu doslijedni i okončaju ovo zlo

IM
Immanuell
11:51 05.03.2022.

I mi smo 'vatali snajperiste po Osijeku 91......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije