Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP PEKING

Kohlschreiber bolji od Karlovića

Ivo Karlović
AFP
05.10.2009.
u 08:24

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se dugo zadržao na jakom ATP turniru u Pekingu, koji se na tvrdoj podlozi igra uz nagradni fond od 2.100.500 američkih dolara.

Njemački tenisač Philipp Kohlschreiber, inače 22. na ATP ljestvici, je krivac za takvo što, jer je pobijedio osam mjesta slabijeg igrača na ljestvici sa 7-6(6), 4-6, 6-1.

U prva dva seta trajala je ravnopravna borba s obje strane, no u posljednjem setu se igra Ive Karlovića raspala, pogotovo na vlastitom servisu, na kojem nije uspio osvojiti niti 50 posto poena (8 od 17).

U prva dva seta, pak, gledatelji su vidjeli samo dvije break prilike, po jednu na svakoj strani. U prvom setu Kohlschreiber nije iskoristio svoju (ali je dobio tie-break), dok je u drugom Karlović iskoristio svoju šansu, pa je nagrada za to bila dobivena dionica 6-4. Međutim, kako smo rekli, u trećem setu je Karlović doslovno nestao s terena i bez pravog otpora je pao u prvom kolu.

Ukupno je Karlović odservirao 27 aseva, ali nije po običaju dominirao na prvom servisu (uhvatio je 74 posto takvih poena, 45 od 61). 

Bio je ovo njihov drugi meč i sada je omjer izjednačen. Karlović je dobio prvi ogled, u Cincinnatiju 2008. godine, sa 7-6(6), 7-6(3).

Na turniru nastupaju još dva hrvatska tenisača. Marin Čilić je osmi nositelj i na premijeri će igrati protiv Rusa Igora Andrejeva (u nastavku programa u ponedjeljak), dok Ivan Ljubičić za suparnika ima Francuza Paula-Henrieja Mathieua.

ATP Peking, 1. kolo:

Kohlschreiber - Karlović 7-6(6), 4-6, 6-1 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije