Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pred zidom

Kolaps! - Liga 16 puca po šavovima

'27.09.2011., Karlovac - Nakon visesatnog razgovora igraca i uprave NK Karlovca nastavlja se strajk igraca. Nakon sto nisu dobili placu zadnjih pet mjeseci igraci su odbili trenirati a u klubu raznmis
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
20.11.2011.
u 20:42

Očajnički potez igrača Karlovca, prvi put utakmica HNL-a nije odigrana zbog štrajka

I to smo, eto, doživjeli! Prvi put u povijesti Prve HNL prvenstvena utakmica nije odigrana zato što su igrači nekog kluba odbili otputovati na gostovanje! Igrači Karlovca održali su svoju najavu i, nakon višemjesečnog igranja bez osnovne plaće, odbili su putovati u Rijeku.

Tako je domaći nogomet, u trenucima euforije zbog plasmana reprezentacije na EP, doživio težak udarac!

Ono čega smo se godinama pribojavali, otkad je nametnuta liga 16, sad se, eto, i dogodilo! Prva HNL je na aparatima i samo korak do kolapsa, budući da Karlovac nije usamljen slučaj.

U dugovima se utapaju Varaždin i Šibenik, velike probleme imaju Rijeka i Cibalia i pitanje je trenutka kad će još netko krenuti karlovačkim stopama... Iako je alarm zaurlao, predsjednik Udruge prvoligaša Branko Laljak ne slaže se s tom tezom:

– Nije to nikakva izvanredna situacija, jedna neodigrana utakmica ne znači i istupanje iz natjecanja. Postoje propozicije i njih ćemo se pridržavati – govori Laljak. Što kažu propozicije? – Karlovac će izgubiti utakmicu 0:3 bb, a disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević odlučit će hoće li mu se oduzeti i bodovi. Uputi li Rijeka zahtjev za nadoknadom troškova organiziranja utakmice, Karlovac će i to morati podmiriti. Ako, pak, Karlovčani ne dođu na još jednu utakmicu, onda automatski lete iz natjecanja – rekao je Laljak i dodao:

– Odbijanje igranja za klub najteži je mogući prekršaj u nogometu i Karlovac će na temelju klupskog pravilnika sigurno kazniti igrače koji su bojkotirali utakmicu. Postoje načini kako igrači mogu ostvariti svoja prava, postoji procedura putem arbitraže HNS-a i ovaj je njihov način traženja pravde posve neprihvatljiv – smatra Laljak. Baš nas zanima kako će Karlovac nadoknaditi troškove Rijeci, ako ne može ispunjavati najosnovnije obveze prema igračima! Ili, pak, kako će kazniti igrače. Pa nije li ih već kaznio time što im nije mjesecima isplatio plaće...?

>>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od nedjelje.

Ključne riječi
HNL

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije