ČETVRTO KOLO

Aco Petrović isključen, a BiH ostala u igri za drugi krug

'08.01.2011., Sutinska vrela, Zagreb - 15.kolo NLB Liga: KK Cedevita i KK Krka. Aleksandar Aco Petrovic. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
08.09.2013.
u 18:34

U dvoboju s Makedonijom koji je odlučivao tko ostaje u igri za prolaz dalje izbornik reprezentacije BiH morao je krajem treće četvrtine u svlačionicu.

U \"balkanskom kotlu\", kako novinari zovu skupinu s četiri reprezentacije država nastalih raspadom SFRJ, Aleksandru Petroviću postalo je prevruće. U dvoboju s Makedonijom koji je odlučivao tko ostaje u igri za prolaz dalje izbornik reprezentacije BiH morao je krajem treće četvrtine u svlačionicu.

Prvu tehničku hrvatski stručnjak dobio je u 14., a isključujuću u 30. minuti pa je momčad nastavio voditi pomoćnik Denis Bajramović. Petrovićev temperament nije mogao podnijeti nekoliko dvojbenih sudačkih odluka pa je kod 41:44 kormilo preuzeo bivši Zagrebov trener.

Uz trice Đedovića (20 koševa) i Teletovića (22 koša) Bajramović je momčad odveo do pobjede (62:54) koja BiH ostavlja u igri za prolaz dalje, ali moraju pobijediti Litvu. U celjskoj skupini Španjolska se poigravala s raspalom Poljskom. Početkom drugog poluvremena furija je vodila sa 51:13, a završilo je 89:53.

U koparskoj skupini koja se križa s celjskom Finska je nakon dva produžetka pobijedila Rusiju (86:83). Premda je zabio 25 koševa, za to je dobrim dijelom zaslužan najbolji ruski igrač Aleksej Šved koji je tri i pol sekunde prije isteka 40. minute iz nepoznatih razloga napravio prekršaj zbog kojeg su Finci izborili produžetak.

>> Maljković uoči Hrvatske: Moje gorivo je vječiti strah od poraza

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije