financijski problemi

Milan Bandić: Zbog krađa u Ciboni poslao sam kaznenu prijavu

'09.12.2012., KC Drazen Petrovic, Zagreb - 12. kolo regionalne kosarkaske lige ABA - KK Cibona - KK Cedevita. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Sanjin Strukić/Pixsell
21.12.2012.
u 23:36

Oni koji su marifetlucima zamračili 30-40 milijuna kuna nisu pozvani ni na obavijesni razgovor, žali se gradonačelnik

Pred Cibonom je u nedjelju (17 sati) utakmica koju mora dobiti jer poraz protiv mađarskog Szolnokija u Zagrebu bio bi težak udarac za klub koji se i dalje bori s financijskim dubiozama. O njima je govorio i veliki pokrovitelj kluba, gradonačelnik Milan Bandić:

Izvukli Cibonu iz mrtvih

– Cibonu smo izvukli iz mrtvih, ona sada hoda. Nažalost, slobodno hodaju i oni koji su svojim marifetlucima zamračili 30-40 milijuna kuna. Ti isti nisu pozvani niti na obavijesni razgovor, no ja očekujem od institucija pravne države da rade svoj posao. Ja sam poslao kaznenu prijavu i očekujem da svatko obavi svoj dio posla.

Na to je naše pitanje bilo odnosi li se ta prijava na prijašnje direktore i predsjednike kluba? Na Miličevića, Jelušića, Previšića...?

– Neću nikoga prozivati. Nećete mene uloviti na krivoj nozi jer ja nisam institucija koja se time treba baviti. Ja sam samo prijavio da je marifetluk napravljen i da netko za to treba odgovarati. Tko je što potpisivao, to bi trebale ustanoviti institucije pravne države.

Premda Cibona u ABA ligi ima gotovo dvostruko više poraza nego pobjeda, gradonačelnik je optimističan.

– Cibona će biti među prvih pet. Ako smo mi sanirali 70 milijuna i ako nam je ostalo još 15 milijuna kuna obveza prema igračima, onda se i igrači mogu izvući.

Dajte priliku poletarcima

Govorio je još Bandić i o tome kako bi taj klub trebao izbjegavati skupe strance i dati priliku poletarcima, onima koji igraju za sitnu lovu. No, ovu će sezonu ipak morati izvući iskusni igrači, a među njima je i netom dovedeni bivši NBA-jevac Smush Parker. Čovjek je došao prilično nespreman pa će trebati strpljenja da bi igrao barem na razini na kojoj je prošlu sezonu završio Khalid El Amin. I on je po dolasku izgledao kao rekreativac, jer zbog ozljede nije dugo igrao, ali ga je trener Jasmin Repeša vratio u igračko stanje. Sadašnji trener Danijel Lutz u to je doba bio uz Repešu pa sigurno zna što mu je činiti s Parkerom.

Ključne riječi

Komentara 4

KA
kalekale
17:56 22.12.2012.

Cibona je aorist/prošlo svršeno vrijeme/.

OM
omer
06:46 22.12.2012.

Vrlo neobična situacija u Ciboni,konačno netko povukao pitanje gdje je nestao ogroman novac koji se sljevao u klub, pomalo mi je čudno što mi se čini da je počeo obračun između kriminalnog miljea, kad lopov lopova optužuje.

GR
gruzija
08:14 22.12.2012.

da ste gradonacelnice tako pomogli neku tvornicu danas bi ljudi radili ,doveli nove ljude u cibonu oni svoje ljude stare izbacili ponasaju se ko pijani milioneri i vjesnik i kamensko i toliko toga je nestalo u ovom gradu neznam sta jos drzi cibonu nasi novci koje im dajete razmislite jeli to u redu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije