Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb - Cibona 82:77

Zagreb i bez "nestalog" Šarića bolji od Cibone

KK Zagreb (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/11
18.12.2011.
u 19:27

Košarkaši Zagreba pobijedili su u gradskom derbiju 12. kola ABA lige Cibonu 82:77. Oba kluba su na sredini ljestvice; 5. Zagreb (7-5), 6. Cibona (7-5).

Uz još jednu veliku partiju kapetana Simona (29 koševa, 7 skokova, 4 asistencije) i odličan nastup centra Kasuna (13 koševa, 14 skokova) , košarkaši Zagreba domogli su se pobjede nad velikim gradskim rivalom Cibonom (82:77). Mravi su tako uhvatili dobar vjetar za srijedu i presudnu euroligašku utakmicu u Kaunasu za prolaz u Top 16.

Zagrebov niz 15:0

A još u 34. minuti izgledalo je da će vukovi slaviti u svojoj dvorani u kojoj su sinoć, formalno, bili gost.

No, kad su cibosi poveli "plus 10" 68:58, trener zagrebaša postavio je zonsku obranu u kojoj su se suparnici, ne krećući se dovoljno, naprosto izgubili.

I dok cibosi nisu zabili koša u sedam napada u nizu, zagrebaši su uz trice Mašića (dvije) i Simona (jedna) napravili seriju od 15:0. I nakon tih 73:68 imali su cibosi izgleda za pobjedu, no uz neraspoloženog Chasea do toga se nije moglo. Omaleni američki razigravač opet je završio utakmicu bez iti jedne asistencije, da bi u samoj završnici promašio dvije otvorene trice i dvaput izgubio loptu. Tako je ostala neiskorištena vruća večer Damjana Rudeža (23 koša) koji je u prvom poluvremenu ubacio 16 koševa iskoristivši Zagrebovu problematičnu obranu na krilnim-centrima s vanjskim šutom.

Presudila je loša obrana

- Nismo završili utakmicu, odnosno prestali smo ju igrati zrelo pet minuta prije kraja. Ja držim da Zagrebova zona nije presudila pobjednika, već je to naša loša obrana u završnici kada se više nismo dobro branili od igre dva na dva. Poremetila nas je i ozljeda Rozića koji je dosta solidno čuvao Simona.

U Zagrebovu sastavu nije bilo mladog Šarića o čijoj bi se bliskoj igračkoj sudbini trebali danas dogovoriti klub iz Trnskog i Zadar.

- Šarić se nakon euroligaške utakmice s Unicajom nije pojavljivao na treninzima niti se ikome od trenera javio. Premda meni to nitko službeno iz kluba nije dojavio, očito je to posljedica razgovora na relaciji između kluba i Šarićevih roditelja - objasnio je situaciju Zagrebov trener Vladimir Androić.

Poredak nakon 12. kola: 1. Makabi 10-1, 2. Cedevita 10-2, 3. Partizan 8-4, 4. Budućnost 8-4, 6. Zagreb 7-5, 7. Cibona 7-5....

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije