Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KIKS LOKOSA

Lokomotiva vodila 3:0 protiv Rudeša pa doživjela šok

Zagreb: NK Rudeš i NK Lokomotiva u utakmici 25. kola Prve HNL
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/8
18.05.2024.
u 19:44

Lokomotiva je prokockala priliku za prestizanje Osijeka i uspon na četvrto mjesto. Obje momčadi sada imaju po 51 bod, ali Osječani imaju utakmicu manje. Rudeš je sa osam bodova uvjerljivo posljednji.

Nogometaši Rudeša neočekivanim su preokretom protiv Lokomotive došli od 0-3 u prvom poluvremenu do 3-3 na kraju dvoboja i tako osvojili bod u posljednjoj utakmici na svom stadionu u ovoj sezoni hrvatskog prvenstva. Dvostruki strijelac za Lokomotivu bio je Duje Čop (3, 45+2), a jednom je mrežu zatresao Mateo Marić (24). Čop je u 82. minuti propustio realizirati kazneni udarac za 'hat-trick'. Duje Korač (50), Tomislav Mrčela (87) i Vanja Šare (90+3) bili su strijelci za Rudeš, te uz sjajnog vratara Mateja Markovića, kreatori velikog preokreta.

Lokomotiva je prokockala priliku za prestizanje Osijeka i uspon na četvrto mjesto. Obje momčadi sada imaju po 51 bod, ali Osječani imaju utakmicu manje. Rudeš je sa osam bodova uvjerljivo posljednji.

U zadnjoj ovosezonskoj utakmici na svom stadionu u zagrebačkom naselju Rudeš, budući član Prve nogometne lige, nije uspio dobro ući u susret s Lokomotivom. Izabranici Silvija Čabraje "tutnjali" su pokraj domaćih igrača i stvarali brojne prilike.

Već prva je rezultirala pogotkom nakon odlične akcije Lokomotivinih igrača po desnoj strani. Asistent je bio Robert Mudražija, a strijelac iz neposredne blizine Duje Čop.

U petoj minuti je zaprijetio Mudražija, ali je Matej Marković obranio njegov udarac, a Goričan je iz slobodnog udarca poslao loptu uz samu vratnicu, ali s krive strane gola.

No, Lokomotiva je bolju igru okrunila u 24. minuti. Sada je akcija išla po lijevom boku, u kaznenom prostoru je meta bio Čop koji je proslijedio loptu prema Mateu Mariću, a ovaj je pogodio za 2-0.

Domaći vratar Marković u 36. minuti je spriječio Šotičeka da se upiše u strijelce, ali je u drugoj minuti dodanog vremena po treći put kapitulirao, kad je na ubačaj Vranjkovića po drugi put na utakmici mrežu pogodio Duje Čop.

Lokomotivin junak iz prvog poluvremena će se u završnici pretvoriti u jednog od tragičara.

Rudeš je u 50. minuti smanjio zaostatak. Mladi 18-godišnji Duje Korač izbjegao je zaleđe, a onda s ruba kaznenog prostora rutinirano prebacio istrčalog vratara Lokomotive Nikolu Čavlinu. Pogodak je priznat tek nakon pregleda snimke u VAR sobi, jer je bilo označeno zaleđe.

Lokomotiva je u 80. minuti dobila najbolju priliku za novi pogodak. Mudražija je srušen u domaćem kaznenom prostoru pa je sudac Mateo Erceg pokazao na bijelu točku. Duje Čop je preuzeo odgovornost, ali je njegov udarac u donji desni kut Matej Marković "pročitao" i sjajno obranio.

I onda je uslijedio šok za Čabrajinu momčad. U 87. minuti na ubačaj Frana Topića, glavom je gol postigao Tomislav Mrčela i smanjio zaostatak Rudeša na samo jedan gol.

U trećoj minuti dodanog vremena Mrčela se prometnuo u asistenta, a Vanja Šare je snažnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio za konačnih 3-3.

Imala je Lokomotiva još jednu priliku za pobjedu, ali je u petoj minuti dodatka Matej Marković još jednom sjajnom obranom donio bod budućem članu Prve nogometne lige.

HNL - 35. kolo
Rudeš - Lokomotiva          3-3 (Korač 50, Mrčela 87, Šare 90+3 / Čop 3, 45+2, Marić 24)
Slaven Belupo - Dinamo      /-/
Nedjelja:
Hajduk - Gorica             (17.00)
Osijek - Rijeka             (19.30)
Odigrano u petak:
Istra 1961 - Varaždin       2-0 (Lisica 47, Jaganjac 62)

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije