Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN Emilije Romagne

Max Verstappen starta prvi u Imoli, sedmi put ove sezone

Max Verstappen
REUTERS/Hamad I Mohammed
18.05.2024.
u 18:14

U današnjim kvalifikacijama Nizozemac je pobijedio je vozače McLarena Australca Oscara Piastrija i Britanca Landa Norrisa.

Nizozemac Max Verstappen (Red Bull), branitelj naslova i vodeći u sezoni Svjetskog prvenstva Formule 1, počet će nedjeljnu Veliku nagradu Emilije Romagne u Imoli s prve startne pozicije.

U današnjim kvalifikacijama Nizozemac je pobijedio je vozače McLarena Australca Oscara Piastrija i Britanca Landa Norrisa.

Verstappen je na sedmoj stanici sezone ostvario svoj sedmi "pole position", a ukupno ima osam uzastopnih najbržih startnih pozicija, čime je izjednačio postignuće Brazilca Ayrtona Senne iz sezona 1988. i 1989. godine.

Verstappen je u dosadašnjoj karijeri skupio 39 najboljih startnih pozicija.

Red Bull je imao problema u Imoli, Verstappen nije bio posebno uvjerljiv na treninzima, a drugi vozač, Meksikanac Sergio Perez, nije se niti kvalificirao u današnji posljednji dio kvalifikacija te će utrku započeti tek s 11. mjesta.

U nedjelju će iz drugog reda uz Norrisa startati domaći as s Ferrarijem, Charles Leclerc iz Monaca, dok će iz trećeg reda startati Španjolac Carlos Sainz u drugom Ferrariju i Britanac George Russell s Mercedesom.

U ukupnom poretku sezone nakon šest utrka vodi Verstappen sa 136 bodova, Perez ima 101, Leclerc 98, Sainz 85, Norris je peti s 83.

Utrka u Imoli počinje u 15 sati u nedjelju.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije