Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKAŠ GODINE

Mijatović: Peras me predložio Ciboni

'Mijatovic_pxl_spo_120113'
''
13.01.2013.
u 12:00

Među našim košarkaškim trenerima kojima ide dobro je i Tomislav Mijatović (36), koji još nije dobio pravu priliku, no ima vrlo stabilan posao u Efesu kao pomoćni trener

Mijatović je u Istanbul stigao iz Cibone s Velimirom Perasovićem, koji je već odavno otišao odande, a Tomica je još uvijek tamo. U ovom bogatom turskom klubu mijenjali su se treneri Zouros, Sarica, Mahmuti, svi oni su dovodili svoje pomoćnike, no nitko nije micao mladog Zagrepčanina, što je zacijelo dokaz njegove profesionalnosti.

Mijatović je američki đak. Studirao je na University of Alabama, a magistrirao na California State University, gdje je radio i dvije godine kao pomoćnik.

- Čim sam se vratio u Hrvatsku, zvao me Spahija da mu se pridružim u Ciboni. U to vrijeme bio sam mlađi od većine igrača, trebalo se nametnuti i nadograđivati. To razdoblje me formiralo, bili smo kompetitivni u Euroligi, dominantni u Hrvatskoj, a ja sam imao mentore koji su bili spremni podijeliti svoje znanje sa mnom.

Istodobno je radio u Transparency Internationalu jer je iz SAD-a došao s diplomom sportskog trenera, ali i magisterijem iz međunarodnih odnosa na politologiji.

- Znao sam da u Ciboni ne mogu računati na profesionalizaciju odmah, no uvijek sam pucao na trenersku karijeru.

U jednom trenutku, kada je Perasović odlazio, bio je i kandidat za prvog trenera Cibone, no neki ljudi tada su ga iznevjerili.

- Peras je odlazio i mene spomenuo kao poželjnog nasljednika, no to se nije ostvarilo pa sam s njim otišao u Istanbul.

S obzirom na to da mu je posao pratiti i suparničke igrače i da je godinama bio pomoćnik i u reprezentaciji, Mijatović ima akreditaciju za izbor košarkaša godine.

- Planinić je u superzreloj fazi karijere, sav svoj talent pretočio je u to da je nositelj igre jednog vrlo ozbiljnog euroligaša. Tomić se korak po korak uspinje, a šlag na tortu bio je prelazak u Barcelonu. Bogdanović je jedan od najmodernijih napadača čija je budućnost NBA liga. Ukić je jedan od najkošarkaškijih košarkaša, on je student košarke i multipraktik, koji se uklapa u sve sustave. Popović je prošle godine potvrdio da je veliki igrač u velikom klubu.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije