Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GONZALO HIGUAIN Prošle sezone Realu je donio španjolski naslov

Mladi Argentinac tjera velikog Raula u mirovinu

12.11.2008.
u 16:48

Junak Realovih navijača Gonzalo Higuain postao je još prošle sezone kada je kraljevskom klubu donio naslov prvaka Španjolske. Real je tri kola prije kraja igrao na teškom gostovanju kod Osasune i nitko nije očekivao da će već ondje izboriti naslov jer su se domaćini žestoko borili za ostanak. Čak su i poveli u 83. minuti, ali tada je mladi Argentinac asistirao Robbenu za izjednačenje i postigao pogodak za obranu naslova prvaka.

Ispred našeg Bilića
A prošle je subote Gonzalo Higuain s četiri pogotka na stadionu Santiaga Bernabeua Realu donio pobjedu (4:3) nad Malagom nakon što su Madriđani tri puta gubili. Zabijao je iz daljine, iz peterca, iz jedanaesterca, pa i nakon odbijene lopte nakon što je vratar Malage obranio njegov kazneni udarac. Svejedno, Madriđani napokon imaju nasljednika klupske legende Raula koji je ipak na zalasku karijere.

Mladi Argentinac (21) u Madrid je iz River Platea došao u ljeto 2006. godine. Zanimanje europskih klubova privukao je postigavši dva pogotka u gradskom derbiju s Bocom Juniors. Tada ga je velikom nadom proglasio trener Daniel Passarella, a zainteresirani su bili i Milan, Chelsea i Manchester United, ali Real je bio najbrži i doveo ga za 13 milijuna eura.

Rođen u Francuskoj
Nije bilo lako izboriti se za status u prvoj jedanaestorici pored Van Nistelrooija, Saviole i već spomenutog Raula. Ali uspio je. Nametnuo se treneru Schusteru i trenutačno je, s devet pogodaka, najbolji strijelac Reala i treći strijelac španjolske lige, iza Samuela Eto’oa s 13 i Davida Ville s 10 golova. Naš Mate Bilić je četvrti sa šest pogodaka.

Zanimljivo, Higuain je rođen u francuskom gradu Brestu jer je njegov otac Jorge El Pipa Higuain te 1987. godine igrao u istoimenom prvoligašu. Iz Francuske je otišao kao desetomjesečna beba, a državu u kojoj je rođen posjetio je tek 10 godina kasnije, za vrijeme Svjetskoga nogometnog prvenstva. Do 18. godine imao je francusko državljanstvo, ali je žarko želio igrati za Argentinu i 2007. godine napokon je dobio argentinsko državljanstvo.

Agüero za 60 milijuna
Dosad je jednom nastupio i postigao dva pogotka za mladu reprezentaciju Argentine, a bude li nastavio postizati golove nema sumnje da će na Higuaina ozbiljno računati i izbornik gauča Diego Armando Maradona. Diego će sigurno računati na još jednog mladca, Atleticova napadača Sergia Agüera za kojeg, kako se špekulira, Inter nudi 60 milijuna eura, i Brazilca Adriana. Prema Transfermarktu, Agüero trenutačno vrijedi 28 milijuna eura, a Higuain 18 milijuna eura. Ali čini se da će madridski klubovi mnogo više zaraditi budu li se uopće odlučili prodati argentinske dragulje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije