Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO ĆE U BUDIMPEŠTU?

Nikad jača Europska liga! U velikom spektaklu igraju United i Barca, evo tko se od Hrvata bori za trofej

storyeditor/2022-11-07/PXL_REU_061122_96681625.jpg
08.11.2022.
u 12:09

Ples kuglica spojio dva europska velika Barcu i Manchester United, dok Majer igra protiv Šahtara i Jovićevića.

Ovosezonska međunarodna Europska nogometna liga nemilosrdno je spojila dva velikana – Barcelonu i Manchester United. To znači da će samo jedan od ova dva kluba proći u osminu finala drugog najjačeg klupskog natjecanja u Europi. Barça i United u svojim vitrinama zajedno imaju 97 velikih trofeja, a mjesta u završnici nema za oboje.

Od ostalih parova doigravanja, za mjesto u najboljih 16, ždrijeb je spojio: Juventus i Nantes, Sporting i Midtjylland, Šahtar koji trenira Igor Jovićević s Rennesom Lovre Majera, igraju i Ajax protiv Union Berlina, Bayer Leverkusen protiv Monaca, Rakitićeva Sevilla ide na PSV, a Dinamov protivnik iz skupine Lige prvaka Salzburg borit će se protiv Rome.

Prve utakmice igraju se 16. veljače, uzvrati su tjedan dana kasnije, a pobjednici će se pridružiti u osmini finala pobjednicima skupina Europske lige: Arsenalu, Betisu, Fenerbahçeu, Ferencvárosu, Feyenoordu, Freiburgu, Real Sociedadu i Unionu Saint-Gilloise.

Finale će se igrati 31. svibnja u Budimpešti.

Što se Konferencijske lige tiče, najzanimljiviji par je Braga – Fiorentina. Ždrijeb je spojio još: Qarabag i Gent, Trabzonspor i Basel, Lazio i Cluj, Bodo/Glimt s Lechom, AEK Larnaca i Dnipro-1, Sheriff i Partizan te Ludogorec i Anderlecht.

Prve utakmice igrat će se također 16. veljače, a uzvrati 23. veljače. Pobjednici će izboriti osminu finala u kojoj se već nalaze pobjednici skupina: AZ Alkmaar, Djurgarden, Istanbul Başakşehir, Nice, Sivasspor, Slovan Bratislava, Villarreal i West Ham United.

Finale će se igrati 7. lipnja u Pragu.

>> Novinar Večernjeg lista, Tomislav Dasović komentira Dinamovu pobjedu "Dinamo je, u svakom smislu, briljirao"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije