NE SMIJEMO POSRNUTI

Dudu: Neka Torcida bude strpljiva ako odmah ne probijemo bunker

\'Supetar .28.05.2011. Hrvatski reprezantivci nakon dolaska u Supetar odradili popodnevni trening pred brackom publikom koja ih je odusevljeno pozdravila. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL\'
Ivo Cagalj/PIXSELL
30.05.2011.
u 11:34

- Srna mi je rekao da smo Modrić ili ja izabrani u momčad Lige prvaka, o tome bi se toliko pisalo da bismo bili i u vremenskoj prognozi!

Boravak u Supetru nudi susretljivost hrvatskih reprezentativaca. Na raspolaganju su u svakom trenutku. Evo, s Eduardom smo radili intervju šetnjom kroz maslinik uz hotel Amor u kojem je Hrvatska smještena.

- Tjedan je dana do utakmica, veseli me dobro raspoloženje, kvalitetan trening. Zaboravili smo ono što je bilo u Tbilisiju, svjesni smo da nas čeka najteža i najvažnija utakmica kvalifikacija – rekao je Eduardo.

Ozbiljno se radi, ali ima dosta izostanaka, posebno u veznom redu. To se mora osjetiti u igri Hrvatske.

- Hendikep je izostanak takvih igrača, ali imamo mi igrača koji će nadoknaditi Kranjčara, Rakitića i ostalih koji nedostaju. Ne smijemo u tome tražiti alibi, ako ne pobijedimo Gruziju nema nikakvog opravdanja – smatra Eduardo.

Svjestan je da će Temuri Ketsbaia postaviti zatvorenu varijantu. Neće splitska utakmica biti puno različita od one u Tbilisiju.

- Teško je igrati protiv bunkera, a Gruzija će ga igrati. Recept je poznat, treba što prije zabiti gol. Ali, i ako ne zabijemo odmah treba biti strpljiv do samog kraja. U toj utakmici, kao i u našem plasmanu na prvenstvo Europe, sve ovisi o nama. Mi idemo na prvo mjesto u skupini – kaže Eduardo.

S tribina će se tražiti rani pogodak.

- Navijači će tražiti da u deset minuta zabijemo dva gola, to je uvijek tako. Ali, treba biti strpljiv i ako nam ne krene otpočetka. Nije važno tko će zabiti, važna je pobjeda da možemo disati kako treba – rekao je Eduardo.

Reprezentacije u Poljudu u kvalifikacijskim utakmicama nije bilo četrnaest godina.

- Lijepo je doći u Split, uvjeren sam da će biti velika podrška s tribina. A mi ćemo znati zadovoljiti Torcidu i sve ostale navijače – kaže Eduardo.

Kao igrač Dinama često je Hajduku znao zagorčati život, a imao je i neka neugodna iskustva s pristašama bijelih.

- To su bila neka druga vremena, drugačije je kad u Poljud dolaziš kao igrač Dinama. Sada igra reprezentacija Hrvatske, bit će pakleno navijanje s tribina – rekao je Eduardo.

Jeste li u kontaktu sa Sammirom? U posljednje vrijeme dosta se spominje kako će ga izbornik Bilić pozvati za naredne reprezentativne akcije.

- Ne čujemo se baš često. Ako dobije poziv Sammira ćemo prihvatiti na lijep način, pomoći mu da se prilagodi. No, to ovisi o izborniku Biliću, koji će procijeniti je li Sammir kvaliteta za reprezentaciju ili ne – kazao je Eduardo.

Kratko se osvrnuo na sezonu u Šahtaru. Dvostruka kruna, četvrtfinale Lige prvaka u kojem je Šahtar izbacila Barcelona, koja je osvojila trofej.

- Ovo je najbolja sezona Šahtara u povijesti. Naravno, zadovoljan sam svojom prvom sezonom u Šahtaru. Imamo momčad koja može iz godine u godinu sve bolje. Predsjednik Rinat Ahmetov je ambiciozan, Šahtar u budućnosti može doći i do finala Lige prvaka. Sad sam još uvjereniji da je odlazak u Ukrajinu bio pravi izbor. Mi smo sada pravi europski klub, u samom vrhu i svi nas respektiraju – govori Eduardo.

A onda se čulo "Dudu, spomeni me". Darijo Srna, njegov suigrač iz Šahtara, šalio se na onaj svoj način.

- Oh, moram to reći. Znate što mi je Srna kazao, i potpuno je u pravu. Da smo Modrić ili ja izabrani u momčad Lige prvaka bili bismo i na vremenskoj prognozi. Dariju čestitam na tome što je izabran u najbolju momčad Europe, zaslužio je to. Svi moramo cijeniti njegov uspjeh, to je velika stvar – zaključio je Eduardo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije