Dinamo u Luksemburgu

Jurčić opet pod pritiskom: Plasman u LP donosi više od 11 milijuna €

'15.07.2013., Zracna luka Pleso Zagreb - Odlazak Dinamovih igraca u Luxemburg na utakmicu drugog pretkola UEFA Lige Prvaka protiv CS Fola Esch. Trener Krunoslav Jurcic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
16.07.2013.
u 11:42

Prihod od TV-prava: Dinamo tu najslabije zarađuje u LP-u. Prije dvije godine milijun, a prošle samo 360.000 eura

Nije utorak u Luksemburgu plavima događaj tjedna, nego petak (19. srpnja) u Nyonu kada će doznati suparnika u 3. pretkolu Lige prvaka. Ti će srazovi, a ne ovaj luksemburški protiv tamošnjih amatera, diktirati sezonu Jurčićevu Dinamu; mogu je opet usmjeriti prema astronomskoj zaradi u Ligi prvaka, ali i sunovratiti u prosjek Europske lige, što bi za plave bio korak unatrag. I po statusu, a naročito po zaradi.

Za usporedbu, plasman u Ligu prvaka plavima bi opet zajamčio više od 11 milijuna eura, što je otprilike u razini Kovačićeva transfera u Inter, a ulazak u Europsku ligu samo 1,3 milijuna eura ili nešto više od dvije Sammirove godišnje plaće. I zato je Jurčić, u svom već trećem pohodu na Ligu prvaka, opet pod strahovitim pritiskom.

Po treći plasman

Od njega se s takvom raskoši od pojačanja ne očekuje ništa drugo nego treći uzastopni Dinamov plasman u Ligu prvaka. Uostalom, zbog toga su u Maksimir i došli Migliore, Fernandes i Soudani, a ne valjda da bi slavili veličanstvene trijumfe nad Hajdukom.

Uefa je ostala pri nagradnome fondu za Ligu prvaka od prošle sezone. Samo od naslova prvaka Hrvatske Dinamo je odmah zaradio 200.000 eura, za sudjelovanje u drugome pretkolu dobiva se još 175.000, a u trećemu još 200.000 eura. Prava berba stiže u četvrtom, tzv. kvalifikacijskom pretkolu kada na račun sjeda 2,1 milijun eura.

Ispadne li Dinamo u 3. pretkolu Lige prvaka, ide u kvalifikacije za Europsku ligu. Ispadne li pak u četvrtom pretkolu, ulazi u skupine Europske lige.

I dok su mu šanse za prezimljavanje u Ligi prvaka minimalne, u Europskoj ligi mogao bi se osladiti. Podsjetimo, to je prokletstvo na čije se razbijanje čeka od 26. studenoga 1969. godine, kada je Dinamo u Kupu pobjednika kupova izbacio Marseille. I baš je Jurčić predodređen za skidanje toga uroka jer on je toga dana u Ljubuškom došao na svijet.

Dinamo je u sezoni Lige prvaka 2011./2012. u grupnoj fazi zaradio 8,2 milijuna eura. Tada mu je rubrika \"zarada od bodova\" ostala prazna jer je, s Krunom na klupi, ušao u antologiju; nula bodova, gol-razlika 3:22.

Povijesni iskorak

Tada je od TV-prava uprihodovao 1,06 milijuna eura, a u prošloj samo 360.000. Međutim, u 2012. godini, opet s Krunom na klupi, Dinamu se dogodio povijesni iskorak, prvi bod u Ligi prvaka u ovom stoljeću. Valjda tu \"Guardiola iz Hercegovine\" neće stati...

>>Mamić: Dinamo sada nije, ali će biti megamomčad!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije