Otišla je legenda

Kuže je naglašavao: Ne pada mi na pamet liječiti se u inozemstvu

Josip Kuže
Arhiva VL
Autor
Sonja Hoffman
17.06.2013.
u 11:03

Smrt, kažu hematolozi, u ovakvim slučajevima nastupa naglo, u rasponu od nekoliko sati do jednoga dana

Josip Kuže u svim je javnim istupima zahvaljivao liječničkom timu koji je u KB Merkuru vodio brigu o njemu.

– Nikad ne bih prihvatio liječenje u inozemstvu, nisam ni razmišljao o tome, jer imam puno povjerenje u vrhunske hrvatske liječnike – naglašavao je.

A hematolozi objašnjavaju kako takva nagla smrt nije neuobičajena kada je riječ o ljudima koji se u starijoj dobi liječe od leukemije.

Naime, kemoterapija potpuno razori i oslabi imuni sustav pacijenta, pa se često događaju gljivične ili virusne upale pluća. Gljivice i virusi tada mogu prodrijeti do plućne arterije i nagristi je te izazvati makrokrvarenja, od kojih nastupa trenutačna smrt.

Sličan je ishod ode li virus ili gljivica u mozak. Smrt, kažu hematolozi, u ovakvim slučajevima nastupa naglo, u rasponu od nekoliko sati do jednoga dana. I nije rijetkost da doista, kao što se dogodilo prilikom posljednjeg posjeta Kužeova sina Marka ocu, pacijent djeluje posve stabilno i komunicira s okolinom samo nekoliko sati prije smrti.

>>Boysi večeras pale lampione u čast preminulom Josipu Kužeu

>>Otišao miljenik navijača: Trener Josip Kuže preminuo u 61. godini

>>Evo kako je Kuže branio Bobana od policije 13. svibnja 1990.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije