Split - Hajduk 1:1

Maleš: Pokradeni smo, iza toga stoji Mamić i istupit ćemo iz lige!

Split
Piksell
28.08.2011.
u 22:00

Oba pogotka postignuta su na samom početku utakmice. Hajduk je poveo golom Tomasova u 2. minuti, Split izjednačio u 4. pogotkom Obilinovića

Nakon utakmice igrači Hajduka imali su u tunelu štošta za reći Bruni Mariću kojeg su igrači Splita branili. Sudac je Split napustio pod zaštitom specijalaca

Bijesan i ogorčen, iz svečane lože osuo je paljbu na glavnog suca Brunu Marića. Nakon što su mu javili da nije bilo zaleđa kod nepriznatog pogotka Ivana Lendrića u 88. minuti, Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš bio je izvan sebe.

- Ovo stvarno više nema smisla. Istupit ćemo iz lige! Nije nam dosuđen čisti jedanaesterac, poništen nam je čisti gol. Jadno, tužno. Krađa. Ovo je smiješno i stvarno nema smisla baviti se ovakvom ligom. Ako je ovo Dinamova liga, u kojoj Dinamo mora biti prvak, i ako je ovo osveta zbog toga što Šimunić dolazi u Hajduk, onda ovo nije domovina za koju su se navijači i branitelji borili – rekao je Maleš.

Dva pogotka u 4 minute

Smatrate da iza sudačkih pogrešaka stoji Dinamo, Zdravko Mamić?

- Ne, ja stojim – sarkastičan je bio Maleš.

Split i Hajduk u gradskom derbiju, u pomalo napetom ozračju, odigrali su 1:1 što najviše ne odgovara bijelima, jer im je Dinamo uoči gostovanja u Poljudu pobjegao za pet bodova.

Hajduk je poveo već u 2. minuti pogotkom Marina Tomasova, ali u 4. minuti, nakon pogreške Andrića, Split je preko Obilinovića poravnao. U tom prvom dijelu crveni su bili bolji, preko mladih Rebića i Ercega izluđivali Hajdukovu obranu. A s druge strane Ivica Križanac, prekaljeni as, lovio je sve u Splitovoj obrani. Hajduk je nakon utakmica imao puno primjedbi na arbitražu Marića, ali u Poljudu moraju priznati da nisu bili pravi u utakmici protiv Splita.

Krasimir Balakov još na terenu imao je što za reći Bruni Mariću. Sad su došli na svoje oni koji su danima prije gradskog derbija tvrdili da je poslan kao puki izvršitelj. U tunelu je nakon utakmice bilo gužve. Hajdukovci su imali štošta za reći Mariću dok su ga igrači Splita branili. Daruvarski sudac Park mladeži napustio je pod zaštitom specijalaca uz brojne pogrdne povike.

Balakov smirivao

- Nakon utakmice javili su mi oni koji su gledali sporne situacije da smo postigli ispravan pogodak i da je bio jedanaesterac. Ne tražim opravdanje, ali uz takve pogreške je teško pobjediti. Nije korektno, nije pošteno i teško je biti u ovakvim uvjetima u utrci s Dinamom. Mi želimo biti realna konkurencija, ali ne dopuštaju nam. No, borit ćemo se i dalje. Igrači su razočarani, rekao sam im da život ide dalje. Smirio sam ih – ispričao je Balakov.

A Splitov mladi trener Tonči Bašić žalio je za tri boda.

- Pripremili smo se dobro, uspjeli smo sve slabe točke igre Hajduka pretočiti u naše prigode. Realno je u prvom poluvremenu trebalo biti 3:1 za nas. Žalim za pobjedom. Uvjerili smo javnost da smo kvalitetni, i dalje ćemo pokušati igrati ovako dobro i ubrzo ćemo biti u vrhu hrvatskog nogometa – kazao je Bašić.

Ključne riječi

Komentara 331

ED
europski dinamo
22:59 28.08.2011.

Gdje će onda igrati Gdje ćete igrati kad istupite? U eurokupovima? ha ha ha \'

OB
-obrisani-
00:01 29.08.2011.

hajduk treba jednog mamica da bi uspio

OB
-obrisani-
22:46 28.08.2011.

u 22:43h ivomati je napisao/la: 28.08.2011. u 22:39h M@rsijanac8 je napisao/la: . u 22:36h ivomati je napisao/la: U cemu je problem? U niti jednoj civiliziranoj zemlji se ne krade ovoliko.... Ovo je sramota. Slazem se pretjerao sam s onom usporedbom, naime HNS je gori od FSJ, a Zagreb od Beograda >>>>>>>>> marsh pseto jedno gedjovansko,kome ti solis pamet ------------------ Tebi maloumni kretenu, tebi!!!! >>>>>>>>> Pseto jedno prekodrinsko,marsh tamo pod pozarevacku lipu i tamo seri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije