Porto - Dinamo 3:0

FOTO VIDEO Nastavak Dinamove agonije: Još jedna lekcija u školici

porto dinamo (1)
Goran Stanzl/Pixsell
21.11.2012.
u 20:11

U petom kolu Lige prvaka Dinamo je gostovao kod Porta, a maksimirski je klub upisao 11. uzastopni poraz u skupini Lige prvaka. I dalje je bez gola ove sezone...

Dinamo je u Portu odigrao najbolje poluvrijeme u Ligi prvaka u posljednje dvije sezone, a, na žalost, opet bio u rezultatskom minusu. Bio je dovoljan samo jedan trenutak dekoncentracije u obrani plavih i Kelava je morao po loptu u mrežu. A Zagrepčani su u prvom poluvremenu u tri situacije bili nadomak mata i svaki put su ih od sna na Dragau dijelili centimetri. Bilo je ovo i Sammirovo najbolje poluvrijeme u Ligi prvaka i ako su u Portu bili skauti europskih klubova, ove zime ne gine mu transfer.

Kakav peh za plave

Sammir je u 14. minuti bio u čistoj šansi za gol; Vida je sjajno povukao kontru i izbacio Filha pred vratara Hiltona, ali šut je završio na unutrašnjoj strani desne vratnice Portovoga gola. Kakav peh za plave! I naravno da ga je Porto odmah kaznio. Moutinho i Lucho Gonzalez izmijenili su dupli pas, Argentinac je izbio sam pred Kelavu i odmah rasparao mrežu. Dinamova obrana bila je skamenjena, prespora u reakciji i pogodak je bio neizbježan.

>>Čačić zadovoljan: Bitno je da se vidi da momčad raste

No, Zagrepčani nisu potonuli, hrabro su se suprotstavili moćnoj portugalskoj mašineriji i do kraja prvoga dijela stvorili još dvije dobre situacije. Opet je Sammir bio ishodište svih opasnosti pred Heltonom. U 39. minuti Filhova precizna dubinska lopta pronašla je Beqiraja, a kada se očekivao pogodak, odnekud je iznknuo Otamendi i u ključnom trenutku blokirao šut. Odmah u sljedećem napadu korner Sammira, dobar šut Vide glavom, a Beqiraj s tri metra ne uspijeva ugurati loptu u gol, Portugalci se spašavaju s gol-crte.

Na žalost, Dinamo, unatoč vrlo pristojnome dojmu, ni u 5. kolu Lige prvaka nije izdržao prvo poluvrijeme bez primljenoga pogotka. Porto uopće nije briljirao, naročito njegova kilava obrana, ali klasa samo dvojice igrača, Lucha i Moutinha, bila je dovoljna za vodstvo.

Dinamo u nastavku nije uspio parirati Portugalcima kao u prvom dijelu iako je do 67. minute uspio držati neizvjesnost. Tada je Joe Šimunić rukama oborio Martineza na 25 metara od Kelavinoga gola, a Joao Moutinho fantastično izveo slobodan udarac i Kelava je opet bio nemoćan.

Sve bolji, a ni blizu bodu

U završnici utakmice Moutinho je još petom asistirao Vareli za 3:0. Akcija utakmice! A odmah potom Krstanović je dobio svoje prve minute u Ligi prvaka... Tako je Dinamova agonija u Ligi prvaka dobila još jedan nastavak. Još jedna školica za igrače i još jedna gorka pilula za Čačića.

Ovo je 11. uzastopni Dinamov poraz u Ligi prvaka i samo ih još jedan dijeli od Anderlechtovoga rekorda. Usto, plavi su u ovom natjecanju točno 500 minuta bez postignutoga pogotka. Slijedi Dinamo Kijev...

Tekstualni prijenos utakmice iz Porta, ali i sve promjene rezultata na ostalim terenima, možete pogledati ispod.

Ključne riječi

Komentara 78

AS
ante_slavonac
16:57 22.11.2012.

Jeste face i dinamovci i hajdukovci prepirete se bez veze.Vrijeđate jedni druge,nema smisla.Jednostavno priznajte da sve skupa nije dobro.Dinamo puši a vi se obrušite na hajduk i onda opet kontra itako unedogled.Budite realni pa recite da cijela HNL ne vrijedii grijeha.Nisu tu niDinamo niHajduk iznimke.

DU
Deleted user
17:04 22.11.2012.

da je kvalitetnog trenera nekoliko izmjena u sastavu mogla bi se napraviti solidna ekipa.

MA
maxiking
14:58 23.11.2012.

a u splitu je isto pobijedio ili popušio 3 komada?vama hajdukovcima smeta samo dinamo i purgeri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije