Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRAVKA

Oltchim uigravanje za nastavak Lige prvakinja

16.01.2009.
u 13:10

Nakon plasmana u četvrtfinale Lige prvakinja u Podravki Vegeti vlada sjajna atmosfera jer je ostvaren najveći uspjeh kluba u posljednjih deset godina.

Pogled prema vrhu
Podravkašice su opet među osam najboljih rukometnih sastava Starog kontinenta s pogledom prema europskom vrhu na kojem su bile 1996. godine, kada su u finalu Lige prvakinja svladale bečki Hypo.

- Uspjeh je doista velik jer smo igrali u najjačoj skupini Lige prvakinja u kojoj smo iza sebe ostavili najbolje sastave Norveške i Rusije, čije su reprezentacije europske i svjetske prvakinje. Vratili smo se na velika vrata među najelitnije ekipe i opet stvaramo odličan rejting hrvatskom i koprivničkom rukometu - kazao je Marijan Domović. Direktor Podravke osvrnuo se i na gostovanje u Rumunjskoj.

- Utakmica nema nikakvo značenje za plasman u C skupini jer su Rumunjke već osvojile prvo, a mi drugo mjesto. No, bit će to susret za prestiž u kojem je Oltchim favorit zbog vruće atmosfere koja nas očekuje. Mi ćemo nastojati prikazati igru iz Rusije i uspijemo li u tome sve je moguće, pa i naša pobjeda. Susret s Rumunjkama poslužit će nam za uigravanje i nastavak natjecanja u Ligi prvakinja - zaključio je Domović.

U nastavku Lige prvakinja, koja počinje 6./7. veljače, osam najboljih ekipa bit će poredano u dvije skupine. Osim Podravke i Oltchima, isto su ostvarili i Gyor (Mađarska), Ikast i Viborg (Danska), Hypo (Austrija) i Krim Mercator (Slovenija), dok je osma ekipa još nepoznata jer u Podgorici tek trebaju igrati Budućnost i danski Kopenhagen.

Ždrijeb skupina
Ždrijebanje skupina bit će u Beču (20. siječnja), a Koprivničanke u grupi ne mogu biti s Oltchimom s kojim su bile u skupini, dok je sve ostalo otvoreno.

Nedjeljna utakmica s Rumunjkama počinje u 18 sati.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije