Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORTICO

Ovo je popis najplaćenijih igrača u NBA ligi. Na listi se nalaze i dva igrača iz regije

NBA: Preseason-Chicago Bulls at Denver Nuggets
Isaiah J. Downing/REUTERS
22.10.2023.
u 16:00

Prvo mjesto ljestvice drži legendarni LeBron James iz LA Lakersa koji će ove godine zaraditi 120,3 milijuna eura, od čega čak 75 milijuna eura od sponzorskih ugovora.

Poznati stručnjak za financije u sportu i bivši izvjestitelj Forbesa Kurd Badenhausen za američki Sportico je objavio popis 15 najplaćenijih košarkaša NBA lige za sezonu 2023./2024., a na popisu se računaju i plaće i sponzorska zarada. Prvo mjesto ljestvice drži legendarni LeBron James iz LA Lakersa koji će ove godine zaraditi 120,3 milijuna eura, od čega čak 75 milijuna eura od sponzorskih ugovora.

VEZANI ČLANCI:

Na popisu ga slijede Steph Curry iz Golden Statea s 96 milijuna eura, te Giannis Antetokounmpo iz Milwaukeeja s 85 milijuna eura ukupne godišnje zarade. Top 5 društvo zatvaraju Phoenixov Kevin Durant (83 mil. €) i Golden Stateov Klay Thompson (60 mil. €).

VEZANI ČLANCI:

Od igrača iz susjednih nam zemalja na popisu najplaćenijih nalaze se i centar Srbije i Denvera Nikola Jokić (51 mil. €) koji je na devetom mjestu te razigravač Slovenije i Dallasa Luka Dončić (49 mil. €) koji je na četrnaestom mjestu ljestvice.  

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Bill Carson
Bill Carson
16:34 22.10.2023.

Treba doduše uzeti u obzir i da su to bruto iznosi na godinu. Iznosi koje primaju Ronaldo i ekipa u pustinjskim državama su čisti neto iznosi koje dobiju na ruke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije