Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZI S KLUPE

Perkovac je smijenjen! Još uvijek nije poznato tko će biti novi izbornik

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Main Round - Germany v Croatia
Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
06.02.2024.
u 18:24

Odnose su dodatno zaoštrile izjave Perkovaca o hrvatskoj rukometnoj ligi i spremnosti igrača koji u njoj nastupaju. Očito je izgubio potporu, a tko će nastupiti umjesto njega tek treba vidjeti

Dosadašnji izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac smijenjen je odlukom Hrvatskog rukometnog saveza. Nakon osvojenog 11. mjesta na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, kojeg su obilježile dvije izvrsno odigrane utakmice i obilje tehničkih pogrešaka u drugim susretima, Perkovac se nije uspio održati na klupi.

"Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na telefonskoj sjednici održanoj 6. veljače 2024. tijekom poslijepodneva, jednoglasno je donio odluku da se zbog neuspjeha na Europskom prvenstvu u Njemačkoj s mjesta izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije smijeni Goran Perkovac", navedeno je u kratkom priopćenju.

GALERIJA Hrvatska svladala Njemačku! (30-24) Nevjerojatni Kuzmanović napravio čudo u Kolnu

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Main Round - Germany v Croatia
1/11

Također, odnose su zaoštrile izjave Perkovaca o hrvatskoj rukometnoj ligi i spremnosti igrača koji u njoj nastupaju. Perkovac je u srijedu podnio izvješće Upravnom odboru Hrvatskog rukometnog saveza izvješće s odigranog prvenstva. Zoran Gobac je odlučio da za njega više u reprezentaciji nema mjesta, a pitanje ostaje tko će njegovu ulogu preuzeti.

VEZANI ČLANCI:

"Vidjet ćemo kako će mi se zvijezde posložiti. Svim srcem želim ostati kako bih ispravio neke svoje pogreške. Vjerujte, ako ostanem, neke stvari će se drastično promijeniti", rekao je Perkovac prije svoje smjene. Poznato je da bi se Lino Červar i Slavko Goluža rado vratili za kormilo reprezentacije, no Gobac je poznat i po iznenađenjima.

Hrvatska je u Njemačkoj završila na 11. mjestu, što je našim rukometašima bio drugi najlošiji plasman na europskim prvenstvima. Jedini lošiji rezultat ostvaren je 2002. u Švedskoj, kad je Hrvatska osvojila zadnje, 16. mjesto.

VIDEO Perkovac je smijenjen! Još uvijek nije poznato tko će biti novi izbornik

 

Komentara 14

VE
Verwoerd
20:20 06.02.2024.

Treba Vladu Šolu staviti za izbornika. Ne treba nsma nikakav veliki znalac nego samo dobar motivator koji će prenijeti svoju energiju na igrače tako da ovi ne izgledaju na terenu kao kilave babe. Šola je s Crnom Gorom u skupini u kojoj su oni bili daleko najslabiji s Islandom, Mađarskom i Srbijom u sve tri utakmice bio u igri do zadnje lopte. To je kao u nogometu, kao da Dalić zna nogomet kao Mourinho ili Guardiola, a opet ima rezultate. Ili pokojni Ćiro Blažević. Pa nećeš ti igrače koje zoveš u reprezentaciju u bilo kojem sportu učiti kako se igra, jer je logično da oni to znaju, da su najbolji jer zato i jesu u reprezentaciji. Ono što trener treba je održavati tenziju i prenositi energiju na igrače i skinuti im lance umjesto da ih sputava. I zato sam uvjeren da bi Šola bio najbolji izbor. Pozitivno lud, pun energije i ne zna za predaju...

PR
prajdali100
20:00 06.02.2024.

Da li bi se posla prihvatio Metličić? Dati mu odriješene ruke da izabere suradnike,detaljno analizirati igru Danske i Francuske i zasukati rukave.

NI
Nipos18
19:03 06.02.2024.

Kako je kritizirao one ispred sebe pomislio sam da je kapacitet da nas dovede do zlata...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije