Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILO JE BLIZU

Portugalci: Mateo Kovačić je bio na korak od odlaska u Benficu, ali nastao je problem

Fulham v Chelsea - Premier League - Craven Cottage
Foto: Andrew Matthews/PRESS ASSOCIATIO
1/4
03.02.2023.
u 10:40

Portugalski Record detaljno iznosi zašto se transfer koji je uključivao našeg veznjaka na kraju nije dogodio u toj varijanti, iako nije bilo daleko da se takvo što dogodi

Posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka za sezonu 2022./2023. ostvaren je rekordan ulazni transfer u engleskoj Premier ligi. Argentinski veznjak Enzo Fernandez je iz redova Benfice prešao u redove Chelseaja za čak 121 milijun eura.

Međutim, u portugalskim medijima se ističe kako je Chelsea u jednom trenutku pregovora ponudio Benfici 90 milijuna te izbor jednog igrača, a Benfica je na tu ponudu pristala te htjela hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Semi Final - Argentina v Croatia - Lusail Stadium, Lusail, Qatar - December 13, 2022 Argentina's Enzo Fernandez in action with Croatia's Mateo Kovacic REUTERS/Lee Smith Photo: Lee Smith/REUTERS
Foto: Lee Smith/REUTERS

Portugalski Record detaljno iznosi zašto se transfer koji je uključivao našeg veznjaka na kraju nije dogodio u toj varijanti, iako nije bilo daleko da se takvo što dogodi.

"Enzo Fernandez je Benfici prijetio da će objaviti video u kojem ozbiljno tereti upravu kluba ako ga ne pusti u Chelsea. To je predsjednika Ruija Costu natjeralo da ipak 3. siječnja ode u London na pregovore. Ondje su bili još Todd Boehly, vlasnik Chelseaja, i superagent Jorge Mendes."

File photo dated 18-12-2022 of Enzo Fernandez, who could become the Premier League's most expensive player should Chelsea sign the World Cup-winning midfielder from Benfica for a reported 120 million euro (£105.5m) fee. Issue date: Monday january 30, 2023. Photo: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION
Foto: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION

"Pregovori su bili toliko mučni da su Costa i Boehly bili na rubu žestoke tučnjave, ali su ih uspjeli rastaviti. Costa je na kraju bijesno izjurio iz prostorije u kojoj su pregovarali jer je Chelsea zbog neprijateljstava na sastanku povukao originalnu ponudu od 127 milijuna eura, zbog koje je Costa došao u London", pišu iz portugalskog Recorda, te dodaju:

"Chelsea je ponudu spustio na 90 milijuna eura i dao Benfici da bira između nekoliko igrača. Benfica je željela samo jednog, Matea Kovačića. Chelsea je nešto ranije, u prosincu, pristao dati ga uz novac za Fernandeza, ali je zamjenu upropastila Kovačićeva plaća, previsoka za Benficu."

January 5, 2023, London: London, England, 5th January 2023. Mateo Kovacic of Chelsea talks to referee Paul Tierney during the Premier League match at Stamford Bridge, London. Photo via Newscom Photo: David Klein/NEWSCOM
Foto: David Klein

Chelsea je u posljednjih 12 mjeseci doveo 16 novih igrača i kadar je u ovom trenutku definitivno pretrpan, pa dodajmo da je britanski Guardian izvjestio o tome kako je Mateo Kovačić jedan od igrača koji je stavljen na transfer-listu Chelseaja za predstojeće ljeto, a na toj listi su i Christian Pulisic, Kalidou Koulibaly te Pierre-Emerick Aubameyang. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije