Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA VEČER

Posljednje kalkulacije: 'Vatreni' igraju utakmicu odluke. Ovo su mogući ishodi kvalifikacija

Susret Latvije i Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
Foto: Ansis Ventins/PIXSELL
1/48
21.11.2023.
u 09:19

Izabranici Zlatka Dalića nemaju potrebe previše kalkulirati, time više što se utakmice Hrvatske i Armenije, odnosno Walesa i Turske igraju istodobno. Sami su više puta naglasili kako je na Maksimiru cilj pobijediti i tako osigurati plasman na Europsko prvenstvo 2024.

Hrvatska nogometna reprezentacija pred sobom ima još jednu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine. Nakon dva poraza u prošlome krugu (rezultatom 0:1 od Turske i 2:1 od Walesa) situacija se malo zakomplicirala, a britanska momčad zauzela je drugo mjesto koje vodi izravno na prvenstvo.

Međutim, "vatreni" su sjajnom igrom u Rigi, prošle subote, svladali Latviju s 0:2 i tako osvojili nova tri boda. Prije toga, Wales je podbacio na gostovanju u Armeniji i s 1:1 pao na treće mjesto s dva boda zaostatka za Hrvatskom. To znači da je plasman na Euro 2024. sada u potpunosti u rukama hrvatskih reprezentativaca.

GALERIJA 'Vatreni' dominantno došli do važne pobjede (2:0) i na korak do Eura! Debi Baturine i Pašalića

Susret Latvije i Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
1/48

Ukoliko na Maksimiru večeras (od 20.45 sati) pobijede Armeniju, za što su favoriti, "vatreni" će se svakako plasirati na natjecanje. Pitanje je samo hoće li biti prvi ili drugi u skupini, a to ovisi o ishodu utakmice Walesa i Turske. Ukoliko Velšani pobijede Turke, Hrvatska i Turska će se bodovno izjednačiti, no zbog boljeg međusobnog odmjera (u Istanbulu smo pobijedili 0:2), bit ćemo na prvome mjestu. Ukoliko Velšani izgube ili odigraju izjednačeno, ostajemo drugi bez obzira na rezultat utakmice s Armenijom.

VEZANI ČLANCI:

Velšani se dakle mogu samo nadati da Hrvatska neće pobijediti, a da će oni istovremeno nadjačati Tursku. Ukoliko izgube od Turske nikako ne mogu do plasmana kroz skupinu, a isti je slučaj i sa izjednačenim rezultatom koji bi ih ostavio na 12 bodova. Ukoliko Hrvatska ne pobijedi (bilo da izgubi ili odigra neriješeno), a oni svladaju u skupini vodeću Tursku, uspjet će se provući na Euro.

Stoga, izabranici Zlatka Dalića nemaju previše razmišljanja, time više što se utakmice igraju istovremeno. Cilj je, kako su i sami više puta naveli, pobijediti Armence i osigurati plasman na još jedno veliko natjecanje. Dakako, ukoliko se to sada i ne dogodi, zbog postignuća u Ligi nacija postoji mogućnost plasmana kroz play-off u ožujku, no izgledi da se to dogodi su donekle mali.

VEZANI ČLANCI:

Ovako izgledaju sve mogućnosti raspleta skupine za Hrvatsku:

Pobjeda Hrvatske i pobjeda Walesa - Hrvatska prolazi skupinu na 1. mjestu
Pobjeda Hrvatske i poraz Walesa - Hrvatska prolazi skupinu na 2. mjestu
Pobjeda Hrvatske i remi Walesa s Turskom - Hrvatska prolazi skupinu na 2. mjestu
Remi Hrvatske s Armenijom i pobjeda Walesa - Hrvatska ide u dodatne kvalifikacije
Remi Hrvatske s Armenijom i remi Walesa s Turskom - Hrvatska prolazi skupinu na 2. mjestu
Remi Hrvatske s Armenijom i poraz Walesa - Hrvatska prolazi skupinu na 2. mjestu
Poraz Hrvatske i pobjeda Walesa - Hrvatska ide u dodatne kvalifikacije
Poraz Hrvatske i poraz Walesa - Hrvatska prolazi skupinu na 2. mjestu
Poraz Hrvatske i remi Walesa s Turskom - Hrvatska prolazi skupinu na 2. mjestu

VIDEO Dalić: 'Pjaca se ozlijedio, ostao sam na jednom napadaču. Zvat ću Belju'

Komentara 1

PA
pajokola1
11:41 21.11.2023.

Ništa strpljivo, odmah juriš od prve minute, utrpat im bar dva komada u prvom poluvremenu ,sve kao što je bilo sa Latvijom, ništa tu ne treba mijenjati,isti sastav, ista taktika isto zalaganje i ne bi trebalo biti zime.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije